P. Pellegrini: Pán Matovič, aspoň jediný raz splňte svoj sľub!
23 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Nezaradený poslanec NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) adresuje verejnú výzvu Igorovi Matovičovi, aby splnil svoj sľub spred troch rokov.

Presne túto tlačovku pripomína aj P. Pellegrini nezaradený poslanec (Hlas-SD), v rámci ktorej dal verejný sľub s J. Naďom za chrbtom. 

Opýtajme sa ľudí! 

"Vážený pán Matovič! Dodržte aspoň raz svoje verejne dané slovo. Iniciujte v Národnej rade referendum o vojenských základniach a HLAS plne podporí jeho vyhlásenie. Ak bude koalícia s opozíciou spoločne presviedčať ľudí, aby na takéto referendum prišli, garantujem vám, že bude úspešné. Poďme sa teda ľudí spýtať, či si želajú vojenské základne na Slovensku!" píše P. Pellegrini na svojom straníckom profile. 

Vlastná pilulka nechutí?

Aj predseda Hlasu sa nestačí čudovať, že predseda OĽaNO a jeho "kumpáni" majú problém, ak niekto v politike zmení svoj názor, no oni to robia takmer na dennom programe. "Ak by sme mali raz urobiť výpočet všetkých názorových premetov Igora Matoviča, nestačila by nám ani hodinová diskusná relácia. A v jeho prípade nejde o názory, ale o verejne dané sľuby občanom, ktorí ho na základe nich zvolili," hovorí P. Pellegrini.

Pomáhať a chrániť: Ďalší brutálny útok policajtov voči postihnutej dôchodkyni
Podľa webovej stránky Žaloby voči štátu, ktorú vedie právnička JUDr. Adriana Krajníková, došlo k ďalšej policajnej brutalite voči zdravotne postihnutej dôchodkyni. Dôvod hrubého nátlaku odôvodnili hľadaním zbrane. Situáciu ako aj odkazy na... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Ján Papuga

OĽaNO v opozícii pôsobilo ako zástanca referenda. Peter Pellegrini to dokladá aj citátom ich volebného programu. „Referendum je jedinou možnosťou občanov priamo spravovať krajinu, poistkou voči parlamentu, aby si nechal „poradiť“ od občanov alebo aby občania zobrali na seba zodpovednosť, ktorú parlament nechce, nemôže alebo nedokáže uniesť.“ Tiež pripomína, že OĽaNO žiadalo znížiť účasť potrebnú na platnosť referenda z 50 na 25 percent občanov.

Nestačí hovoriť

"Ibaže na vypísanie referenda treba zozbierať minimálne 350-tisíc podpisov, a to Igor Matovič nikdy neurobil. Tliachanie na tlačových konferenciách a oblepenie Slovenska bilbordmi za štátne peniaze jednoducho nestačí. Matovič referendum o predčasných voľbách chcel, len sa mu pre to nechcelo nič urobiť. A dobre tušil, že to referendum by bolo neúspešné." Vysvetľuje P. Pellegrini na svojej sociálnej sieti s tým, že za vlády OĽaNO Zlas a ostatné opozičné strany zozbierali takmer dvakrát toľko hlasov, ako bolo potrebné. "Ústavné právo občanov však bolo nečakane zastavené pani prezidentkou a Ústavným súdom. A Igor Matovič ronil slzy pred kamerami, ako bolo zmarením referenda ublížené všetkým, ktorí oň žiadali. „Som hlboko presvedčený, že voliči opozície majú právo na konanie referenda o tejto otázke, bez ohľadu na to, či sa nám to páči alebo nie," hlásal."

Voľby počas pandémie. Pripravovaný zákon by mal riešiť aj TÚTO situáciu
Pripravovaná volebná legislatíva by mala riešiť aj situáciu voličov nakazených novým koronavírusom. Podľa predsedu parlamentného ústavnoprávneho výboru Milana Vetráka (OĽANO) sa diskutuje o tom, aby mali nakazení voliči, ktorí sú v domácej... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Otázka na predsedu vlády

"Matovičov hovorca Eduard Heger nás presviedča, že ak by zmena ústavy umožnila konať referendum o predčasných voľbách, zneužívali by zo populisti. Zrazu? Zrazu to nie je jediná možnosť občanov priamo spravovať krajinu, pán predseda vlády?!" Píše P. Pellegrini: "Preto ešte raz. Páni Matovič a Heger, predložte v parlamente návrh na konanie referenda."

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.