Laššáková: Jediný zmysel Za ľudí - dostať sa na titulky médií  
23 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Ústavná právnička Judita Laššáková sa na svojom profile vyjadrila tentoraz k politickej situácii. Svoj príspevok uviedla titulkom: Niektoré politické strany a ich významné osobnosti.

Podľa nej je slovenská politika v kŕči. Politici, ktorí si myslia, že sú lídri, sa pretekajú o to, aby boli na titulkoch mienkotvorných médií. Keďže neraz nemajú témy, snažia sa „priživiť na cudzích témach, cudzej práci, prípadne zmeniť aj svoje vnútorné presvedčenie. Všetko za meno v titulku. Svoju pozornosť zameriava na stranu Za ľudí, ktorá má v prieskumoch zanedbateľnú podporu.

SaS a Remišovej Za ľudí sľubujú ukončenie núdzového stavu. Ako ďalej?
O mesiac by sa mal na Slovensku skončiť núdzový stav, ktorý vyhlásila vláda koncom novembra na 90 dní. Koaličné strany Za ľudí a SaS nie sú za to, aby sa predĺžil. Šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová tvrdí, že nemôžeme žiť v... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Veronika Remišová je o osobnosť, ktorá má podľa Laššákovej odpoveď na všetko, hoci nie vždy je odpoveď správna. Je známa ako tvorkyňou pexesa, ktoré však nie je pre deti, ale pre orgány činné v trestnom konaní, ktoré majú podľa jej obrázkov postupovať. Že si Remišová mýli výkon väzby s výkonom trestu odňatia slobody, to už je len vrchol jej kompetentnosti.  „Hlavné je, že dotyčný sedí!“ píše Laššáková.

Remišová „fušuje“ do všetkého

Najnovšie sa zaoberá problematikou prokuratúry, konkrétne Marošom Žilinkom, generálnym prokurátorom. Kritizuje jeho cestu do Ruska. Tu stačí pripomenúť, že Žilinka na rozdiel od mnohých právo ovláda a aj vie, čo robí.

Remišová sa cíti povolaná aj na komentovanie tzv. obrannej dohody medzi vládou SR a USA. Pre médiá sa vyjadrila, že táto dohoda je „správnym signálom smerom k partnerom NATO“. To všetko svedčí o jej snahe zaujať, ale najmä o jej nekompetentnosti.

Určite je nezabudnuteľným aj škandál „Remišová-gate“? Vraj jej nejaký záhradník priniesol odpočúvacie zariadenie, ktoré našiel. „Remišová okamžite zvolala tlačovku, kde vykričala do sveta, že „smeráci“ odpočúvajú novú vládu, lebo zariadenie bolo inštalované za vlády Pellegriniho. Akoby nestačilo pozorovať facebookové statusy slovenských politikov, aby tajné služby cudzích štátov mali jasno v slovenskej politike, všakáno?!“

Už zase? Šeliga a Vetrák chcú pozvať Maroša Žilinku. Má vysvetľovať
Na najbližšom zasadnutí Ústavnoprávneho výboru Národnej rady (NR) SR chce jeho predseda Milan Vetrák (OĽANO) otvoriť tému pozvania generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Chce sa ho pýtať na jeho cestu do Moskvy, na súdnu mapu i na problematiku... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Veronika si aj škandál vymyslí

Po zvolaní tlačovky a teatrálnom zatýkaní ľudí sa na tlačovku postavil aj Peter Pellegrini. Povedal, že zariadenie tam naozaj dosadili za jeho éry. Avšak ani on nevedel kto, kde a kedy sa odpočúvanie inštalovalo. Pri týchto operáciách nikto z politikov nemá byť informovaný. „Bolo to po dohode s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Pretože s ním sa rozprával o kybernetických útokoch, ktoré zaznamenali slovenské tajné služby. Na zistenie toho, kto je za týmito útokmi, obe spriatelené tajné služby vymysleli plán, ktorý Veronika Remišová odhalila,“ píše Laššáková.

Remišová tak prostredníctvom médií vyzradila hackerom, že Slovenská republika poskytla súčinnosť pri odhaľovaní nebezpečnej špionáže zameranej na tajomstvá štátov NATO. Celá spolupráca s Francúzmi sa dostala na titulky a hackeri sa mohli stiahnuť. Opätovne sme teda dokázali, že nie sme spoľahlivý partner. „Blahoželám, toto bola ukážka úplnej neschopnosti a totálneho zlyhania ministerky. Opätovné, lebo nezostalo iba pri ňom. Jej prešľapy by stačili na trojdielny román! Pri jej kvalitách asi s otvoreným koncom…“ uzatvára analýzu práce ministerky Laššáková.

Slušný Šeliga

Ďalšou figúrkou z ministrany Za ľudí je „apolitický“ aktivista, ktorý odvolal protesty Za slušné Slovensko hneď potom, ako sa bol poradiť v prezidentskom paláci s prezidentom Kiskom. Juraj Šeliga. Málokoho prekvapil jeho následný vstup do politickej strany A. Kisku.

Tento Šeliga porušil covidové opatrenia, za ktoré sám hlasoval a schvaľoval ich. Síce sa  vzdal svojej funkcie podpredsedu Národnej rady SR, ale až po silnom tlaku médií. Nevyvodil politickú zodpovednosť na druhý deň. Svoje pochybenia nepovažuje za zlyhanie, ktoré by malo okamžite viesť k samovylúčeniu sa z politiky – toto sám tvrdil pred voľbami.

Šeliga vs Takáč : Šeliga nechce ani doložku, Takáč nechce žiadnu zmluvu
O návrhu zmluvy o obrannej spolupráci s USA už rokovali poslanecké kluby s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽANO) i ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (nominant SaS). Sme rodina má ešte rokovať s ministrami o otázkach, ktoré si... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Vyviezť sa na svetlo za každú cenu

„Svojich priaznivcov, lebo aj takí sú, kŕmi vyjadreniami na adresu Maroša Žilinku a tém, ktoré pertraktujú slovenské médiá. Chcieť sa zapáčiť médiám a byť na titulke je asi nutnosť. Pre politika Šeligovho (ne)formátu asi nevyhnutnosť. Vlastnej témy nieto, tak na kritike iných. Hlavne tých, ktorých prácu kritizujú aj médiá. Aj keď je cena za propagáciu porušenie vlastných zásad. Veď médiám sa treba zapáčiť, tak treba hovoriť to, čo aj médiá prostredníctvom svojich komentátorov,“ píše právnička.

Kým predstavitelia strany Za ľudí poukazovali na pochybenia vládnucich činiteľov, svet bol v poriadku. Dnes sa však táto skupinka aktivistov dostala do parlamentu. Dnes od nich občania očakávajú výsledky na zlepšenie situácie na Slovensku. „Neustále kritizovanie Maroša Žilinku, okrem toho, že je to už únavné sledovať, ako sa tým sami strápňujú, a nekonečné reči o tom, ,lebo Smer´, už občanom nestačia. Ak to robiť nevieš – choď od toho a daj priestor niekomu, kto to robiť vie – by malo platiť nielen pri stavbe domu, aby sa nezosypal na hlavu majiteľa, ale v prvom rade pri budovaní štátu,“ uzatvára Laššáková.     

Vrchný veliteľ nemeckého námorníctva musel odstúpiť. Povedal pravdu o Rusku?
Exminister školstva a aktivista Juraj Draxler upozornil na svojom profile na to, že odstúpil vrchný veliteľ nemeckého námorníctva. Za to, ako sa vyjadril o Rusku a Ukrajine. Text uvádzame v plnom znení. „Včera musel nečakane odstúpiť vrchný... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Ján Papuga