Naozaj sa nemôžeme už len prizerať!
22 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

"Nemôžme sa iba pasívne prizerať na to, ako našim občanom stúpajú náklady na zabezpečenie každodenných životných potrieb." Píše aktuálne na sociálnej sieti Jaroslav Karahuta, predseda parlamentného agrovýboru za hnutie Sme - rodina.

Nemôžeme sa iba pasívne pozerať na to, ako Slovensko, ktoré má ideálne podmienky na produkciu potravín mierneho klimatického pásma, hlavne ovocia, zeleniny, zemiakov, hrozna, ale aj ďalších potravín a surovín na produkciu potravín, je stále viac závislé na dovoze zo štátov, ktoré sú z hľadiska klimatickej situácie a vody podstatne horšie na tom, ako sme my" - Píše tiež Jaroslav Karahuta.

"Nemôžeme sa ďalej iba pasívne pozerať na to, ako si naši občania napĺňajú svoje požiadavky v oblasti cestovného ruchu v zahraničí, pričom prírodná rozmanitosť nášho štátu dáva ideálne možnosti  naplniť tieto očakávania na 100 percent. Píše stále ten istý poslanec.

Najviac si domácnosti priplatili za potraviny a energie

"Okolité štáty prijali tvrdé opatrenia v oblasti zníženia cien potravín a pokiaľ neurobíme aj my zásadné kroky v oblasti zastavenia životných nákladov, hlavne potravín, tak donútime veľkú časť Slovákov riešiť si rast cien tak, že základné potraviny, ale aj ďalšie produkty potrebné pre bežný život, vrátane pohonných hmôt si budeme nakupovať v susedných štátoch a to hlavne v Poľsku a Maďarsku." Veru áno, pán poslanec. A to už nie je čas budúci, ale prítomný. To už sa deje. Slováci nie sú tak bohatí, aby si dokázali uspokojiť zákadné životnä potreby doma, na Slovensku!

Preto:

"Preto som v januári predložil do NR SR zákon na zavedenie tzv. Inštitútu sezónnych prác, pre poľnohospodárstvo a cestovný ruch, aby sme nielen znížili náklady na pestovanie  a zber ovocia, zeleniny, zemiakov .... ale aj náklady na pracovníkov v cestovnom ruchu... 
V utorok predložím na Výbore pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Uznesenie , kde požiadame ministerstvo pôdohospodárstva a ministerstvo financií o prijatí okamžitých opatrení na zníženie DPH v oblasti základných potravín a reštauračného stravovania. "

Výzva Sulíkovi

"Súčasne opätovne vyzývam Ministerstvo hospodárstva aby si konečne začalo plniť svoju kompetenčnú povinnosť v oblasti podpory potravinárstva, ktoré jej vyplýva zo zákona 575/2001. a Ministerstvo životného prostredia, aby napĺňalo svoje možnosti v oblasti podpory extenzívneho a prírode blízkeho poľnohospodárstva, hlavne v podhorských, horských a chránených oblastiach SR." Píše na sociálnej sieti koaličný poslanec Jaroslav Karahuta.

Sľubotechna v ministerskom kresle sa usvedčila sama!
Keby sme náhodou mali pamäť akváriovej rybičky, ešte stále sú tu, vďaka Bohu za nich, ľudia, ktorí ju majú lepšiu. A tak nám Juraj Štubniak aj vďaka technike mohol pripomenúť jedno z tvrdení Igora Matoviča. Video z predvolebných čias Je kratučké... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Eka Balašková

______________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.