Erik Kaliňák: Naď sa zbláznil (+video)
22 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Takto reagoval podpredseda Smeru a poslanec Erik Kaliňák pri obvinení ministra Naďa, že Ľuboš Blaha je obhajcom vojenskej zmluvy s USA. 

"Toto je už aj na mňa priveľký úlet," hovorí s potláčaným smiechom vo videu Erik Kaliňák.

Na osvieženie pamäti

Kto si len trošku pamätá, tak podľa E. Kaliňíka vie, že práve Ľuboš Blaha zvolával zasadnutia výborov, predvolával na ne ministrov a požadoval, aby predložili návrh zmluvy. "Na základe zverejnených informácií sa obával prítomnosti cudzích vojsk, zbraní a základní na Slovensku," vysvetľuje E. Kaliňák konanie kolegu spred takmer troch rokov a odcitoval garancie, ktoré vtedy dali premiér a minister zahraničných vecí.

Môže za to Fico?

"Len zúfalec Naď dokáže vytrhnúť z kontextu toto Ľubošovo vyjadrenie a použiť ho, ako podporný argument na svoje poklonkovanie Amerike." Hovorí E. Kaliňák vo videu a pripomína jednoznačné vyjadrenie vtedajšieho ministra Lajčáka, že Naď sa odvoláva na návrh, ktorý SR neakceptovala. Dnes je však na stole opäť. Kaliňák pripomína, že namiesto toho, aby sa zodpovední ministri postavili pred Slovákov a vysvetlili, čo získame odovzdaním našich letísk do rúk Američanom, deň čo deň o obsahu zmluvy klamú a snažia sa občanom nahovoriť, že ešte aj za toto je vinný Smer a Fico. 

SaS a Remišovej Za ľudí sľubujú ukončenie núdzového stavu. Ako ďalej?
O mesiac by sa mal na Slovensku skončiť núdzový stav, ktorý vyhlásila vláda koncom novembra na 90 dní. Koaličné strany Za ľudí a SaS nie sú za to, aby sa predĺžil. Šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová tvrdí, že nemôžeme žiť v... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Šmahom ruky na druhej strane

"Miestami sa doslova spoliehate na médiá hlavného prúdu, že túto špinavú prácu odvedú za vás. Že presvedčia občanov o vašich klamstvách a vy si už len víťazoslávne zazdieľate ich "objektívne" články." Vysvetľuje E. Kaliňák a dodáva, že je nepochybne silný nástroj mať takto podchytené médiá, ale ak si minister myslí, že z Ľuboša Blahu, z ktorého roky robia ruského agenta, zrazu urobia agenta amerického, tak "ste asi pojedli divé huby." 

"Prieskum" Smeru-SD

Pripomenul, že politici majú na Slovensku, ako v zastupiteľskej demokracii zastupovať názory občanov. "Pri tejto vazalskej zmluve mám pocit, že zastupujete názory iného národa, ako toho Slovesnkého." Oznámil, že Smer ide urobiť prieskum, koľko Slovákov je za prijatie tejto zmluvy, keďže minister Naď ho médiám urobiť zakázal. "Urobíme ho formou referenda, ktoré bude pre vás záväzné." Doplnil E. Kaliňák.

Štefan Hamran sa naštval
Obvinený bývalý elitný policajt v rámci akcie Agentúra, zo Šale je na úteku. Informáciu o tom, že má byť zadržaný mal dostať z prostredia polície. To nahnevalo dočasne povereného prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana. A na sociálnej sieti... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.