JUDr. Harabin: USA si z prezidentkiných doložiek urobí toaletný papier
21 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Pripomienky, ktoré JUDr. Harabin a JUDr. Drgonec doručili k Dohode s USA boli odignorované. Dokonca ich predkladateľom zabránili zúčastniť sa štandardného pripomienkového rozporového konania.

Na túto zmluvu musí byť vyhlásené referendum, tvrdí vo videu na YouTube kanály emeritný predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin. Podniká preto ďalšie kroky.

Vopred prehratý boj

Smer-SD a Hlas-SD síce predložili návrh na referendum do parlamentu, no podľa Š. Harabina im už pri jeho podaní bolo jasné, že neprejde. "Čiže šlo o politikárčenie," konštatuje.

Jediná otázka

Realizačný tím okolo Š. Harabina a J. Drgonca, ktorý pripravoval aj pripomienky k Dohode a vyzbierali k nej takmer 23 tisíc podpisov, pripravili aj petičnú akciu za referendum o okupačnej zmluve.

"Spolu s docentom Drgoncom sme skoncipovali referendovú otázku a už sa spustila celoslovenská akcia na vyvolanie referenda iba s jednou jedinou otázkou: Súhlasíte s tým, aby Dohoda o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou SR a vládou USA vytvorila právny základ pre rozmiestnenie jadrových zbraní na území Slovenskej republiky?" Pýta sa Štefan Harabin.

Vyšetrovanie nehody výťahu v Bratislave bolo ukončené. Kto je zodpovedný?
V máji minulého roku sa v Bratislave na Legionárskej ulici stala obrovská tragédia - pri nehode osobného výťahu zomrelo bábätko a pár dní po ňom, na následky zranení, aj jeho matka. V týchto dňoch polícia prípad uzavrela, informuje denník... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Eka Balašková

"Aktivista" Chmelár

Harabin nazýva politológa a historia Eduarda Chmelára aktivistom a pripomína, že aj on spustil podobnú iniciatívu, ale s troma otázkami. Ak však má byť podľa Š. Harabina referendum úspešné, musí obsahovať len jednu jasnú, zrozumiteľnú otázku. Bývalý sudca aj vysvetľuje prečo: "...pretože ak sa určité množstvo ľudí zhodne na jednej otázke, ale nezhodne sa na všetkých, len sa rozptýlia hlasy tých, ktorí sú reálne proti zmluve a nakoniec to nepodpíšu."

Preto pripravili iba jedinú otázku, ktorá nepripúšťa dvojitý výklad.

Účelové podanie na Ústavný súd

Štefan Harabin zdôraznil rozpor v konaní prezidentky.

"Keď šlo o referendum kvôli predčasným voľbám, prezidentka ho dala na preskúmanie ÚS. Teraz jej je všetko úplne jasné a "posúdiť okupačnú zmluvu Ústavným súdom už zrazu netreba. Ale pritom schyzofrenicky hovorí, že zmluvu podpíše, len keď sa k nej pripoja interpretačné doložky," hovorí vo videu. 

Opäť len blafuje

"Medzinárodná zmluva nemôže mať žiadne interpretačné pravidlá. Keď tam aj budú, tak pre druhú stranu sú toaletným papierom," objasňuje Š. Harabin. Čo ale prezidentka nepovedala, no interpretačnými doložkami priznala, že v zmluve sú jasné negatívne pasáže v neprospech Slovenska. "Ale keď sú tam výhrady, treba v zmysle jej interpretačných doložiek zmeniť samotný obsah zmluvy v požadovaných častiach," tvrdí JUDr. Harabin. 

Vidí Belousovová za včerajším vyhlásením prezidentky alibizmus?
Vyhlásenie prezidentky Zuzany Čaputovej k "obrannej" dohode s USA si všíma aj Anna Belousovová, predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť. Zuzana Čaputová je za prijatie okupačnej zmluvy "Sama ju však nepodpíše, ale splnomocní za seba na podpis... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Memento na záver

Ako skončil kolaborant s hitlerovským Nemeckom, český minister Moravec? Hneď po vojne bol popravený. Ako skončili prisluhovači USA v Iraku Saddám Husajn, Muamar Kaddáfí v Líbyi, či Nicolae Causescu v Rumunsku? Pýta sa.

"Začne podvodná advokátka konečne rozmýšľať a nie korupčne slúžiť zahraničnému pánovi? Sme predsa členom NATO, ako USA, prečo zmluva navyše?" Uzatvára JUDr. Štefan Harabin.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.