Vyšetrovanie nehody výťahu v Bratislave bolo ukončené. Kto je zodpovedný?
21 | 01 | 2022 I Eka Balašková

V máji minulého roku sa v Bratislave na Legionárskej ulici stala obrovská tragédia - pri nehode osobného výťahu zomrelo bábätko a pár dní po ňom, na následky zranení, aj jeho matka.

V týchto dňoch polícia prípad uzavrela, informuje denník 1pluska.sk.

Prípad uzavretý

Hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff vysvetlil, že vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie, ak nie je tento skutok trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. 

Výťah stále nefunguje

Zborový farár ECAV Martin Šefranko, ktorý bol vlani správcom výťahu, potvrdil, že zariadenie je momentálne nefunkčné. "Pri záchrannej akcii došlo k poškodeniu koša i kabíny pôvodného historického výťahu a náhradné diely už nie sú dnes k dispozícii. Iste, je to už dlho, ale správca to nevie nijakým spôsobom ovplyvniť, keďže vstúpili do procesu aj pamiatkari, čím sa všetko začalo naťahovať," upresnil podľa 1pluska.sk.

Denník revízií podľa orgánov, ktoré sa prípadom zaoberali, podľa 1pluska.sk preukázal, že prebehli v stanovených termínoch a zo strany správcu k pochybeniu nedošlo. 

Podľa zborového dozorcu je nový výťah objednaný. "Veríme, že výťah spustíme už čoskoro, keďže v máji uplynie rok, odkedy chodíme pešo. Ja osobne to beriem z toho pozitívneho hľadiska ako pravidelný pohyb, ale zároveň priznávam, že občas to bolo náročné. Bývam na štvrtom pochodí a po operácii nohy som chodil dva mesiace o barlách. Dalo mi to poriadne zabrať," povedal pre denník 1pluska.sk

Igor Melicher: Naď môže byť mernou jednotkou dezinformácie a konšpirácie! A čo na to minister?
Za svoj komentár dostal od ministra obrany ban! Člen Mladých sociálnych demokratov Igor Melicher sa na sociálnej sieti posťažoval na ban od Jaroslava Naďa. Za čo to bolo? "Doslova som mu v komentári napísal, že za svoj status môže byť mernou... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Dlhšie sa používal na prepravu nákladov

Podľa zdroja z prostredia zisťovateľov príčiny nehody výťah sa už dlhší čas nesmel používať. Fungovalo to však tak, že ste si doň uložili náklada výťah ste si vonkajším tlačídlom privolali na svoje poschodie. Kabínový ovládač (gombíky vo výťahu na voľbu poschodia, pozn. red.) bol vymontovaný. Servisný manažér renomovanej výťahárskej spoločnosti Rastislav Tuchyňa sa vtedy vyjadril: „Predpokladáme, že výťah buď niekto privolal, alebo došlo k chybe spínača obvodu a výťah sa samovoľne pohol nadol, čo spôsobilo, že pani sa prepadla, kde zostala zakliesnená medzi kabínou a stenou výťahovej šachty."

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.