Na čo sú Američanom základne na Slovensku? Na budovanie mieru? Nebuďte smiešni! (VIDEO)
20 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Kto bude ďalší? Západu a únii strašne vadí, že Kazachstan (bohatý na ropu) sa ubránil Majdanu a zastavil teroristov, ktorí chceli zneužiť pôvodne pokojné protesty na krvavý štátny prevrat. Teraz ho idú odsudzovať len za to, že sa k moci nedostali ich bábky. Konštatoval to v Európskom parlamente slovenský europoslanec Milan Uhrík.

Amerika chce brániť ľudské práva teroristov

"Po nepokojoch na Ukrajine a v Bielorusku sme svedkami ďalšieho pokusu o destabilizáciu ďalšej postsocialistickej krajiny. Tentoraz Kazachstanu. Mainstreamové médiá najprv informovali, že protestujúci v Kazachstane sú len obyčajní ľudia, ktorým vadí desaťcentové zdraženie cien energií resp. plynu. Americký prezident Biden dokonca varoval kazašskú vládu a Ruskú federáciu pred porušovanímľudskýchpráv demonštrantov, pretože inak bude musieť Amerika zasiahnuť," začal svoju reč pred plénom Uhrík.

"Lenže potom niektorí z týchto demonštrantov zobrali do rúk zbrane a podpálili vládne budovy. Podpálili štyri sídla televízií, obsadili medzinárodné letisko a odrezali hlavy dvom mladým policajtom," pripomína situáciu v bývalej krajine bývalého ZSSR.

Teraz len zistiť, kto to financoval

Podľa Uhríka sú to jednoducho teroristi, ktorí sa pokúsili v Kazachstane o štátny prevrat. "A ja nepovažujem za správne, aby teraz Západ alebo EÚ odsúdila Kazachstan len preto, že aj s podporou RF a ďalších krajín zabránili tomuto štátnemu prevratu. Jediné, koho tu treba nahlas odsúdiť sú teroristi, ktorí tieto štátne prevraty rozpútavajú, financujú a podporujú," uzavrel svoju reč europoslanec.

Lavrov vyzval Blinkena a jeho európskych poskokov, aby nešírili lži a špekulácie o "ruskej agresii"
Z iniciatívy americkej strany sa uskutočnil telefonický rozhovor medzi ministrom zahraničných vecí RF Sergejom Lavrovom a ministrom zahraničia USA Anthonym Blinkenom. Strany pokračovali vo výmene názorov s prihliadnutím na výsledky rokovaní... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Na sociálnu sieť však ešte pár viet dodal. "Západu a únii strašne vadí, že Kazachstan (bohatý na ropu) sa ubránil Majdanu a zastavil teroristov, ktorí chceli zneužiť pôvodne pokojné protesty na krvavý štátny prevrat. Teraz ho idú odsudzovať len za to, že sa k moci nedostali ich bábky..."

Kto bude ďalší?

Podľa Uhríka nikto netvrdí, že život v Kazachstane je dokonalý a že ľudia nemajú za čo protestovať. Ale úporné snahy vyhrocovať nespokojnosť ľudí v postsocialistických štátoch do vojenských konfliktov je znepokojivá. Najprv Ukrajina, potom Bielorusko a teraz Kazachstan...

"Kto bude ďalší? O čo tu ide? Načo potrebujú Američania vojenské základne aj na Slovensku? Na budovanie mieru? Nebuďte smiešni, páni ministri!" uzavrel europoslanec.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/19/co-ti-rusi-nevymyslia-10

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.