MOPS v Poltári nekončí
19 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

V Poltári sa miestna občianska poriadková služba ujala, preto chce v tomto projekte samospráva pokračovať. 

Získala naň nenávratný finančný príspevok z MV SR vo výške cez 60 tisíc eur. Mesto sa bude na spolufinancovaní podieľať sumou cez tritisícdvesto eur.

Hliadky sú pre mesto prínosom

„Hliadky považujem pre naše mesto za dôležité najmä na základe skúsenosti z predchádzajúceho obdobia. Okrem posilnenia bezpečnosti, zabezpečovania verejného poriadku a ochrany verejného i súkromného majetku je činnosť MOPS obohatená aj o dôležitý environmentálny aspekt. Nemenej dôležitou súčasťou projektu je aj možnosť nájsť si zamestnanie, v našom prípade v regióne s vyššou mierou nezamestnanosti to budú štyria vybraní uchádzači,“ uviedla k projektu primátorka Martina Brisudová.

Štyri pracovné miesta

V rámci poltárskej MOPSky budú pôsobiť štyria členovia, no ich prínos pre mesto je nezanedbateľný. Ich náplňou práce je aj podpora komunitného rozvoja či predchádzanie vzniku konfliktov a znižovanie kriminality. Pracovať budú ako v meste, tak aj v jeho mestských častiach Mesto projekt realizuje už po druhýkrát a fungovať bude 15 mesiacov. „Aktuálne je vypísané výberové konanie na pracovné pozície a záujemcovia môžu svoje žiadosti posielať na adresu mestského úradu do 20. januára do 12. hodiny,“ uvádza mesto na svojej internetovej stránke.

Na západnom Slovensku vlaky stále nechodia
Ani v tomto týždni štátny vlakový dopravca nevypraví viac, ako štyri desiatky spojov. na západnom Slovensku. Informoval o tom na svojom portáli s tým, že situácia sa počas týždňa môže priebežne meniť Nedostatok "mašinistov" Pre vplyv pandémie,... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.