Matoviča už nechápe asi ani sám Matovič
19 | 01 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Igor Matovič v jednej vete pre TA SR tvrdí, že"cesta povinného očkovania už asi nejaký zmysel nebude mať. V druhej zas hovorí - "v priebehu mesiaca budú na Slovensku zaočkovaní všetci".

Cesta povinného očkovania pre Slovensko už asi nejaký zmysel nebude mať. Uviedol to pred stredajšom rokovaním vlády minister financií Igor Matovič s tým, že tí, ktorí sa chceli zaočkovať, tak sa už zaočkovali a tí, ktorí tak neurobili, tak "tých zaočkuje omikron sám".

Nútiť asi nie

 "Nútiť ľudí k očkovaniu, keď nevieme, ako sa bude ďalej vyvíjať COVID-19, či neprejde do formy, po ktorej všetci túžime, že to bude ochorenie, ktoré sa bude podobať na bežné vírusové ochorenie, momentálne nemusí byť témou dňa," povedal Matovič. Nie je zástancom toho, aby povinne nútili k očkovaniu niektorú skupinu mladých ľudí len preto, že sú to napríklad vojaci, policajti alebo zdravotníci. Je ochotný sa na túto tému baviť pri skupine ľudí, ktorá je najrizikovejšia.

Do mesiaca všetci

 "V priebehu mesiaca budú na Slovensku zaočkovaní všetci," poznamenal minister financií. Tvrdí, že nakaziť sa omikronom bude menej bezpečné, ako sa zaočkovať, ale ide o slobodné rozhodnutie každého človeka. Ako poznamenal, je potrebné si držať prsty, aby vlna omikronu spôsobila čo najmenšie následky."

Sme rodina dáva povinnému očkovaniu NIE

Pre ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) je zavedenie povinného očkovania na Slovensku bezpredmetnou otázkou, pretože variant omikron napadá rovnako očkovaných ako neočkovaných. "Vidíme, že v európskych krajinách, kde tá vlna omikronu už prebieha, sa počty v nemocniciach napĺňajú oveľa menej, ako to bolo pri predchádzajúcich variantoch," podotkol Krajniak s tým, že povinné očkovanie nepodporuje. Informovala TA SR.

Slovensko je uzavreté oddelenie na psychiatrii sveta, dámy a páni - šibe vám?
"Občas si na Slovensku pripadám ako na uzavretej psychiatrii, od ktorej niekto stratil kľúč." Píše na sociálnej sieti publicista Eduard Chmelár. "To, čo si dovolilo ministerstvo zahraničných vecí, je úplne šialené a ja sa pýtam, či tlačové... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

______________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.