P. Pellegrini: Veríme, že pani prezidentka zmluvu s USA nechá posúdiť Ústavnému súdu
17 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Témou dnešnej tlačovej besedy strany Hlas-SD bolo ohrozené zdravie pacientov, no jej predseda P. Pellegrini sa dotkol aj viacerých tém.

K stretnutiu troch ústavných činiteľov

Na úvod TB predseda strany P. Pellegrini skonštatoval, že o výsledku dnešného stretnutia troch najvyšších ústavných činiteľov, je verejnosť informovaná veľmi slabo. Očakával, že predstúpia pred občanov a poinformujú o tom, ako sa jednotliví ústavní činitelia zachovajú v citlivých otázkach. 

List Hlasu-SD prezidentke

Doručili ho v piatok a strana v ňom požiadala, aby prezidentka požiadala Ústavný súd o stanovisko k zmuve o spolupráci medzi Slovenskom a USA. P. Pellegrini dúfa, že v krátkej dobe príde od pani prezidentky jej stanovisko. "Pevne verím, že keď teraz vidí pani prezidentka to obrovské napätie v spoločnosti a pochybnosti časti verejnosti; keď tak vedela urobiť v referende, že tak urobí aj v prípade tejto medzinárodnej zmluvy, ktorú musí ona podpísať." 

Šetrili sme počas pandémie?

P. Pellegrini reagoval na ministra financií, ktorý sa chválil, že na Slovensku počas pandémie najmenej poklesla domáca spotreba. P. Pellegrini to vysvetlil tým, že to je tým, že by Slováci šetrili počas pandémie, ale tým, že väčšinu prijmov použijú na výdavky súvisiace s bývaním, dochádzaním do práce a bežným fungovaním.

 Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.