V Nitre začali liečiť stromy
15 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

V roku 2019 Slovenskom prebehla informácia, že silný vietor poškodil strom a konár privalil  14 ročného chlapca.

Nitrianska radnica vtedy prisľúbila, že problém starých, chorých stromov bude riešiť, len čo to bude možné. Aktuálne na území mesta pripravuje rozsiahle zásahy v hodnote 85 tisíc eur., ktoré sa budú týkať stoviek stromov.

Kde všade?

Pôjde hlavne o relatívne hojne navštevované miesta - mestské cintoríny (Kynek, Chrenová, Staré Mesto a Párovce), kasárne pod Zoborom, či areály materských a základných škôl. Magistrát podľa portálu nitranoviny.sk uviedol: „Celkovo pôjde o vyše 450 stromov, na ktorých budú špecializované firmy vykonávať celú škálu zásahov. Všetko v závislosti od zdravotného stavu dreviny. Cieľom je, aby sa ľudia mohli vo verejných priestoroch mesta cítiť bezpečne. „V areáli bývalých kasární pod Zoborom to bude 145 drevín a v okolí materských škôl ďalších 136 stromov. Naplánovaný je aj rez 12 pagaštanov."

Topole na hrádzi vyrúbali

Topoľová alej na brehu rieky Nitra je pre mnohých Nitrančanov "srdcovou záležitosťou", no v uplynulých dňoch mnohé z týchto stromov museli vyrúbať. Práve pre bezpečnosť pohybu cyklistov a chodcov po hrádzi. Nitranoviny.sk informujú že masívnejšie ošetrovanie stromov urobila radnica v mestskom parku. "Zo 400 stromov sme ošetrili 162. Väčšinou išlo o rezy konárov a o úpravu ťažiska stromov,“ pripomenula radnica.

Viete, prečo na Slovensku platí núdzový stav? Aby mohla stále trvať doba "kešu"
To sa nám to tu perú prachy, jedna radosť. A čím dlhšie potrvá núdzový stav, tým dlhšie si ich mocenské mafia môžu prať. Dobrá voľba a Umiernení práve z dôvodu možného pretrvávania legálnyvh nezákonností žiadajú ukončenie núdzového... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.