Hlas -SD na adresu Hegera: Arogantnosť a popieranie demokracie
15 | 01 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Hlas-SD kritizuje premiérove vyjadrenia k zmene ústavy v súvislosti s referendom. Informáciu zverejnila agentúra TA SR.

Mimoparlamentný Hlas-SD označil vyjadrenia predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO) v súvislosti so zmenou Ústavy SR pre referendum za arogantné a popierajúce princípy demokracie. Strana tvrdí, že popierať základné právo ľuďom delegovať a odoberať moc, môže len politik, ktorý nedozrel na post predsedu vlády. Stanovisko strany TASR poskytla hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

"Heger zámerne klamal"

 "Heger svojimi vyjadreniami o vnímaní referenda ako o príležitosti pre populistov zámerne klamal, pretože musí vedieť, že úspešné referendum si vyžaduje súhlas nadpolovičnej väčšiny z celkového počtu registrovaných voličov. A také referendum bolo úspešné len raz. Heger ukázal, že táto moc sa bojí slobodnej vôle ľudí a za každú cenu robí všetko, aby prežila vo svojich kreslách do konca volebného obdobia," uviedla strana s tým, že je pripravená urobiť všetky kroky potrebné na prinavrátenie moci do rúk ľudu. "Aj za cenu, že sa uskutoční nový zber podpisov pod petičnú akciu," dodala.

Premiérove pseudoargumenty

Premiér v sobotu v diskusnej relácii RTVS upozornil na riziká pri doplnení Ústavy SR o možnosť skrátiť volebné obdobie Národnej rady SR aj referendom. Obáva sa častého opakovania volieb a zneužívania tejto možnosti populistami.

Štefan Harabin podáva trestné oznámenie na politikov a úradníkov, ktorí ignorovali pripomienky k Dohode
Štefan Harabin píše: "Dnes som podal elektronicky aj poštou trestné oznámenie na úradníkov Naďa, alt. aj na neho samotného preto, lebo neumožnili účasť vyše 22 000 občanov na správe veci verejných nepozvaním ich zástupcu (Hromadnej pripomienky) na... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

__________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.