Vieme kedy vymenia štátneho tajomníka Milana Kyseľa
13 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

K výmene štátneho tajomníka Milana Kyseľa má prísť na stredajšom (19. 1.) rokovaní vládneho kabinetu a k odovzdaniu jeho agendy potom do konca januára.

Uviedol to vo štvrtok odbor komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR. Reagoval tak na vyhlásenie Branislava Becíka z mimoparlamentnej strany Hlas-SD o tom, že Kyseľ "odmietol naspäť podpísať od vlády demisiu".

Agrorezort Becíkove vyjadrenia odmietol. Pripomenul, že Kyseľ sa sám vzdal svojej funkcie 4. januára. V tejto súvislosti zverejnil aj príslušný dokument. "Pre zachovanie kontinuity dôjde na stredajšom rokovaní vlády k rozhodnutiu o výmene na pozícii štátneho tajomníka MPRV SR a do konca mesiaca k odovzdaniu agendy," spresnilo ministerstvo pôdohospodárstva.

Becík na sociálnej sieti uviedol, že "Kyseľ, ktorý  svojvoľne svojim ľuďom priklepol neskutočné podpory a tým pozdvihol aj svoj chov na najdrahšie svine v našej krajine, odmietol naspäť podpísať od vlády demisiu". Strana Hlas-SD patrí k dlhodobým kritikom pomerov v agrorezorte.

Bratislava sľubuje 1600 nájomných bytov
V Bratislave by do piatich rokov mohlo pribudnúť okolo 1600 mestských nájomných bytov. Taká je idea hlavného mesta. Docieliť to chce rekonštrukciou starších mestských bytov, vlastnou výstavbou, kúpou bytov i spoluprácou s developermi. "Výstavba... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.