Je tragické, že šikana v Miloslavove sa deje už dlho a nikto to nerieši, hovorí B. Kollár
12 | 01 | 2022 I Ivan Mihale

Prípad 11-ročného dievčaťa, ktoré sa stalo obeťou brutálneho útoku v Miloslavove, nebol prvým ani jediným útokom miestnej skupinky tínedžerov. Predseda parlamentu vyzval ministra vnútra na urýchlené prešetrenie prípadu aj prípravu krokov k zamedzeniu takéhoto správania v budúcnosti.

V Miloslavove vyčíňal gang mladistvých už dlhšie. Vedeli o tom miestni, hovorilo sa o tom v dedine, rodičia upozorňovali svoje deti, aby boli opatrné. Napriek tomu nikto nič nahlas nepovedal. Údajne zo strachu – matka dievčaťa, ktoré stojí na čele skupiny, je policajtka.

„Nie je mysliteľné, aby nejaké rodiny boli nedotknuteľné. Bohužiaľ, aj tento prípad ukazuje, v akom stave sa nachádza naša spoločnosť. Niečo tak hrôzostrašné, ako týranie malého dievčaťa jej rovesníkmi, sa začne vyšetrovať až po tom, kedy sa video z tohto ohavného činu objaví na Internete. A potom vyjde najavo, že skupinka tínedžerov tyranizuje svoje okolie už dlhšie a nikto sa proti tomu nepostaví, nikto nič neurobí. Takýto prístup musí skončiť,“ povedal Boris Kollár.

O pravde nerozhoduje väčšina - poučka pre na demokraciu hrajúcich sa diktátorov!
"Nesprávne je robiť rozdiel medzi mravnosťou veľkou a malou. Že sa politik v záujme štátu nemusí a nemá obzerať na mravné normy. Vec sa má v skutočnosti tak, že človek, ktorý napríklad klame a podvádza v politickom živote, klame a podvádza tiež v... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Predseda parlamentu už začal jednať. Vyzval ministra vnútra na okamžité prešetrenie prípadu.

„Dokedy sa budeme pozerať na to, že naše deti niekto bije, opíja a šikanuje? Veď to môže priniesť nezmazateľné rany na ich psychike s vážnymi dôsledkami. Preto sa musíme voči tomu veľmi ostro a jednoznačne postaviť,“ povedal predseda parlamentu.

Prípad vyvolal v spoločnosti vášnivé reakcie. Jednak pre brutalitu, ktorej boli títo adolescenti schopní, jednak pre dnes už známe skutočnosti, že sa to dialo dlhodobo. Napriek tomu ľudia nemali odvahu či snahu niečo s tým urobiť. Pravdepodobne v spoločnosti opäť existuje strach pomenovať a riešiť zlo len preto, že za tým zlom stojí nejaká moc. V tomto prípade matka jedného zo šikanujúcich – policajtka. Je poľutovaniahodné, že sa polícia rozhýbala a prípadu sa začala venovať až po vyjadrení a výzve predsedu parlamentu.

„Od ministra vnútra budem požadovať okrem vyšetrenia prípadu a potrestania aktérov aj prípravu jasných krokov, aby sa zamedzilo takejto šikane v budúcnosti. Ak to bude potrebné a budem vedieť, že je pre ochranu našich detí potrebné urobiť zásadnejšie zmeny, som odhodlaný prísť aj s návrhom na zmenu trestného zákona,“ povedal na záver Boris Kollár.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/12/nostradamus-a-rok-2022-video

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.