Na úmrtie predsedu EP Davida Sassoliho reagovali slovenskí politici
11 | 01 | 2022 I TASR/Ivan Brožík

Slovenskí politici  reagovali na úmrtie predsedu Európskeho parlamentu (EP) Davida Sassoliho. Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť rodine a priateľom. Informuje TA SR.

"David Sassoli bol silný líder, skvelý Talian a neochvejný Európan. Predovšetkým sa vždy snažil zjednocovať, nie rozdeľovať," napísala Čaputová na sociálnej sieti.

 K úmrtiu šéfa Európskeho parlamentu sa vyjadril aj predseda vlády Eduard Heger. "Som hlboko zarmútený smrťou vášnivého Európana Davida Sassoliho. Jeho priateľský a profesionálny prístup nám bude veľmi chýbať," uviedol premiér na sociálnej sieti.


Podľa ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka ide o veľkú stratu pre Európsky parlament, Európu a našu Úniu.


David Sassoli zomrel v utorok ráno v nemocnici vo svojom rodnom Taliansku vo veku 65 rokov. Agentúra DPA pripomenula, že len v pondelok vyšlo najavo, že doterajší predseda EP mal vážne zdravotné komplikácie spôsobené "dysfunkciou imunitného systému".

"Zobuďte už niekto súdružku Čaputovú!"
"Rezort obrany je v kompletnom rozklade. To, čo sa tam deje, je v demokratickom štáte nemysliteľné." Stroho na socálnej sieti konštatuje Ľuboš Blaha. "Ministerstvo obrany otvorene označilo všetkých kritikov Obrannej dohody s USA za ruských... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

_____________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.