Ján Čarnogurský radí KDH - vypustite si z názvu slovo "kresťanské"
11 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Advokát, dlhoročný disident, zakladateľ a prvý predseda KDH, bývalý premiér SR Ján Čarnogurský sa vyjadril k pozvaniu z Moskvy pre generálneho prokurátora.

"Generálny prokurátor Maroš Žilinka dostal pozvanie od generálneho prokurátora Ruskej federácie Igora Krasnova na slávnostné podujatie pri príležitosti 300. výročia založenia ruskej generálnej prokuratúry. Náš generálny prokurátor pozvanie prijal a hneď sa spustila kakofónia odsudzujúcich hlasov a výziev, aby pozvanie odmietol." Píše kriticky na webe srspol.sk Ján Čarnogurský

"Kritika a výzvy na odmietnutie pochádzajú – samozrejme – od všetkých slniečkárskych funkcií. Dôvod je jednoduchý: pozvanie prichádza z Ruska." Vidí doktor Čarnogurský to, čo vidia všetci. Je to totiž príliš okaté.

Slniečkari v predklone k Západu spravia všetko, čo žiada

Bývalý predseda vády SR pokračuje: "Spomínajú, že ruský generálny prokurátor je na sankčnom zozname Západu (Európskej únie) – veď to je pre  Igora Krasnova česť. Neodhalil a nepotrestal vinníkov otravy Alexeja Navalného. S tvrdením o úmyselnej otrave vyšli v Nemecku, keď tam Navalného letecky previezli na žiadosť jeho manželky. Prezident Putin odpovedal pred Vianocami na túto otázku zahraničnej novinárky. Povedal, že Rusko žiadalo od Nemecka a Švédska (tam tiež niečo o Navalnom vyšetrovali) aspoň aké-také podklady pre obvinenie, výsledky analýzy moču alebo krvi alebo čokoľvek, čo by sa na vec vzťahovalo. Nedostali nič. Ako mali v Rusku vzniesť obvinenie? Naši slniečkári vždy automaticky v predklone urobia všetko, čo Američanom a Bruselu len vidia na očiach."

Kto dokáže vzdorovať zapredaneckej politike? Rusko!

"Neuvedomujú si, že zhruba 200 rokov, najmenej od Jána Kollára, v každej generácii Slovákov sa nájde silné zoskupenie priateľov Ruska, keď ruská politika pri sledovaní vlastných cieľov akoby automaticky pomôže aj Slovensku, keď v Európe takmer len Rusko dokáže vzdorovať západnej zapredaneckej politike výmeny európskych civilizačných hodnôt za hodnoty gender, LGBTI a výmeny obyvateľstva. Maroš Žilinka urobil službu Slovensku, keď prijal pozvanie z Moskvy. Pozval ho kolega, ruský generálny prokurátor. V Rusku založili generálnu prokuratúru skôr ako v Uhorsku, do ktorého sme patrili. Také výročie si zaslúži medzinárodné uznanie." Hodnotí v súvislostiach autor článku s titulkom "Ján Čarnogurský: Pozvanie z Moskvy pre generálneho prokurátora" na webe srspol.sk.

Je to česť!

"Pre nášho generálneho prokurátora je česť, že ho na oslavu pozvali. Keď prezidentka ani predseda vlády nemajú na Rusko dobré slovo, generálny prokurátor prijatím pozvania vyslal do Moskvy a medzinárodne iný signál, než vysiela slovenský establishment. Vyslal signál, že na Slovensku aspoň niekto dokáže zhodnotiť vlastné dejiny, vyslal signál, že sme pochopili, že jednopolárny svet skončil a uznávame postavenie jednej z troch vedúcich mocností sveta."

Dobrá rada pre KDH

"Na generálneho prokurátora začali kričať aj slovenskí „pravicoví“ europoslanci. Vlastne od nich človek už nič neočakáva. Predsa som si akosi všimol, že výzvu generálnemu prokurátorovi podpísali aj europoslanci za KDH Ivan Štefanec a Miriam Lexman. Možno by si mohli prečítať knihu ruskej historičky Balentiny Marjinej ZSSR a Slovensko 1939-45, ako sa minister zahraničných vecí Slovenského štátu Ferdinand Ďurčanský v roku 1940 pýtal sovietskeho vyslanca v Bratislave, kedy Sovietsky zväz obsadí Zakarpatskú Ukrajinu, pretože chápal potrebu dokonca spoločných hraníc vtedy Sovietskeho zväzu a Slovenska. Slovensko potrebuje dobré vzťahy s Ruskom v každej jeho historickej podobe, pretože Rusko je náš strategický partner. Kedy to poslanci KDH pochopia? O Ivanovi Štefancovi sa objavujú signály, že sa na sneme KDH tento rok možno postaví Milanovi Majerskému vo voľbe predsedu hnutia. Ak by bol dokonca zvolený, nech si KDH ale naozaj zmení názov a vypustí z neho slovo „kresťanské“. " Končí svoju úvahu JUDr. Ján Čarnogurský na webe srspol.sk.   

Naďove ministerstvo obrany odmietlo všetkých 35 pripomienok GP Žilinku k navrhovanej dohode medzi USA a SR o vojenských základniach
Zástupcovia Ministerstva obrany (MO) SR odmietli pripomienky Generálnej prokuratúry (GP) SR k návrhu obrannej dohody so Spojenými štátmi americkými. TASR o tom informoval hovorca GP SR Dalibor Skladan. Ministerstvo tvrdí, že sa väčšina z 35... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

_________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.