Fico využil chybu Pellegriniho. TV Markíza ukázala svoju pravú tvár
10 | 01 | 2022 I Ivan Mihale

Predseda strany Smer-SD R. Fico emotívne skritizoval predsedu Hlasu- SD P. Pellegriniho.

Pred reláciou Na telo v TV Markíza sa v zákulisí neformálne rozprávali aktéri diskusie- minister životného prostredia J. Budaj (OĽaNO) a P. Pellegrini(viď video). Budaj označil "smerákov" za dezolátov a Pellegrini súhlasne pritakával so slovami “No, sú, sú.”

Aj keď v samotnej relácii Pellegrini ostro kritizoval politku OĽaNO a vládnej koalície a verejne sa zastal R. Fica ohľadne dovolenky v Jordánsku, pachuť z neformálnej diskusie ostala.

Peter Pellegrini urobil chybu

Čo však nebolo dopovedané, je zjavná snaha mainstreamovej televíze, za každú cenu rozdeľovať opozičné sily. Nahrávka (pravdepodobne bez vedomia účastníkov diskusie) iba charakterizuje neprijateľné maniére tohto mainstreamového telesa.

Predstava, že pozvaní hostia sú nahrávaní bez ich vedomia aby sa následne úsek ich diskusie zverejnil, je prejavom veľkej amorálnosti jednania hostiteľa. To robil Kočner Sulíkovi. Takéto správanie najsledovanejšej TV, ktorá má zrejme zjavnú snahu zasahovať do politického vývoja, manipulovať či rozdelovať opozičné sily, je v demokratickom štáte a nezávislej TV neprípustné.

Je treba však povedať, pokiaľ je nahrávka úplná P. Pellegrini situáciu podcenil a urobil hrubú politickú chybu. Snaha za každú cenu byť slušný, byť pekný sa v politickom ringu nie vždy nosí. A zjavne nie v mainstreame.

Je potrebné odolať

Napriek tejto chybe P. Pellegriniho a zákerným snahám najsledovanejšej TV o rozdelenie opozície na prahu roka 2022, je treba týmto zákernostiam odolať. SMER-SD ako aj Hlas-SD predstavili ambiciózny plán s organizáciou napríklad petičných akcií vyvolávajúcich referendum o najzávažnejších otázkach suverenity SR alebo aj sociálnej sféry.

V každom prípade R. Fico využil hrubú chybu svojho soka v opozičnom či sociálno- demokratickom priestore a Pellegrini za svoju chybu iste politicky zaplatí. A nebude mu stačiť ani tá skutočnosť, že nezaočkovaným "dezolátom" je aj on sám.

Pozrite si video predsedu Smer-SD R. Fica