Premiér sa zamyslel. Ale, on má riadiť krajinu a nie burcovať OČTK
07 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Politik má riadiť krajinu a nie burcovať Orgány činné v trestnom konaní, aby pracovali z poverenia mocných. Na boj s korupciou existujú platné zákony! 

Premiér Eduard Heger má riadiť štát. Spolupracovať a pracovať na možnostiach, aby sa občanom krajiny, na čele ktorej stojí žilo lepšie a ľahšie. Premiér Slovenska ale medzi priority kladie boj s korupciou a reformy! Prečo preberá na seba úlohu Orgánov činných v trestnom konaní a burcuje ich k obnove dôvery občanov v právny štát? 

"Boj s koruciou a presadenie reforiem sú mojimi prioritami," oznámil na sviatok Troch kráľov premiér Slovenska Eduard Heger. Zamyslel sa nad tým, čo máme za sebou a čo nás ešte čaká. Oznámil, že za kľúčové považuje pokračovať v poctivom boji za očistu Slovenska od korupcie a neprávostí.

Podľa Eduarda Hegera sa mnohé korupčné kauzy na Slovensku v minulosti zatĺkali, verejné financie rozhadzovali a potenciál rozvíjajúcej sa krajiny sa trestuhodne premrhával. Trpeli tým všetky dôležité oblasti – zdravotníctvo, školstvo, spravodlivosť, veda, a mohol by som menovať ďalšie. Je presvedčený, že tento nežiadúci status quo sa orgánom činným v trestnom konaní darí otočiť, a to aj napriek tomu, že praktiky nepriateľa sú zákerné.

Poctiví vyšetrovatelia...

Povzbudil všetkých poctivých vyšetrovateľov, sudcov, prokurátorov či štátnych zamestnancov v zápase za spravodlivosť. "Nevzdávajte to, máte moju plnú podporu a verím, že spoločne obnovíme dôveru občanov v právny štát," napísal, pričom bližšie nešpecifikoval, ktorí vyšetrovatelia sú poctiví a ktorí nie.

Za nemenej dôležitú úlohou v tomto roku považuje pokračovať v úsilí dostať Slovensko do formy. Vysvetlil, že bez zmeny systému a fungovania našej spoločnosti sa nikam nedostaneme. "Počas mojich výjazdov po regiónoch som hovoril s mnohými občanmi a viem, že vašu podporu máme. Viem, že ani vy nechcete žiť v krajine, z ktorej odchádzajú naše deti za štúdiom či prácou do zahraničia, lebo tu nenachádzajú vhodné príležitosti. Preto s odvahou a odhodlaním kladieme základy pre vyššiu životnú úroveň. Nie pre privilegované skupiny a oligarchov, ale pre každého občana," napísal.

Najväčší kríž a boj

Za najväčší kríž považuje v novom roku pandémiu a jeho osobným cieľom je priniesť do zápasu s ňou viac jednoty. Vyzval opozíciu aj mimoparlamentné strany, aby odpolitizovali tému pandémie a spojili sily s koalíciou. "Urobme to v záujme ochrany zdravia a životov obyvateľov a súčasne s čo najmenšími stratami v ekonomike, vzdelávaní, kultúre, či športe," napísal.

Za dôležité považuje aj prinavrátenie úcty a rešpektu do spoločenského dialógu. Uvedomujem si, že situácia je vypätá, že mnohí už nevládzete, ste plní obáv a nepokoja. Avšak nesmieme zabudnúť, že aj štýl komunikácie formuje našu spoločnosť i našu psychiku. Pristupujme preto k sebe s rešpektom, nezhadzujme sa navzájom, ale počúvajme jeden druhého. Som presvedčený, že pestovaním kultúry úcty sa staneme odolnejšími voči akýmkoľvek krízam. Pretože budeme ako spoločnosť zomknutejší," uviedol v závere príspevku.

A nám neostáva nič iné, iba dodať, že snáď si jeho slová vezme k srdcu aj expremiér, súčasný minister financií Igor Matovič a aj ďalší členovia koalície.

Prečo ministerstvo spravodlivosti k návrhu textu Dohody mlčí? Poďme teda porovnávať!
Porovnávanie obranných zmlúv s USA z hľadiska zachovania princípov právneho štátu. Do­ho­da o spolu­prá­ci v ob­las­ti ob­ra­ny me­dzi vlá­dou SR a vlá­dou USA - po­rov­na­nie ob­ran­ných zmlúv uzav­re­tých me­dzi niek­to­rý­mi člen­ský­mi štát­mi... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.