Venujte chvíľku poslaneckým počtom
06 | 01 | 2022 I TASR/Ivan Brožík

Poslanci NR SR by mali v roku 2022 stráviť v pléne najmenej 82 dní.

Budú mať smolu, mimoriadne schôdze môžu ich "pracovné žaťaženie" predĺžiť.

Informácia TA SR vyplýva z harmonogramu schôdzí na budúci rok, ktorý je zverejnený na webe parlamentu. Spolu je naplánovaných sedem schôdzí.

Kráľovské zimné "voľno"

Na schôdzi sa majú v roku 2022 zísť poslanci prvýkrát až 1. februára, schôdza má trvať do 18. februára. Ďalšia schôdza je naplánovaná od 15. marca do 1. apríla. Následne sa majú zákonodarcovia zísť na riadnej schôdzi 26. apríla, trvať má 12 dní. Pred dlhou letnou prestávkou ich čaká ešte schôdza od 14. júna do 1. júla.

Na jeseň tak, "zľahka"

Poslanci sa majú po letnej prestávke vrátiť do lavíc 13. septembra, schôdza má trvať 11 dní. Následne sa majú zísť na októbrovo-novembrovej schôdzi, ktorá sa podľa harmonogramu začne 18. októbra. Posledná riadna schôdza roka 2022 je naplánovaná od 29. novembra do 16. decembra.

Kráľovská odmena

 Poslanci dostávajú za svoju prácu plat poslanca vo výške 3060 eur. K nemu patria ešte paušálne náhrady, ich výška sa líši podľa toho, či je poslanec z Bratislavského kraja alebo z iného. Pokiaľ je z Bratislavského kraja, mesačne dostáva ešte 2040 eur, poslanec z iného kraja má paušálne náhrady vo výške 2380 eur.

K platu sa pripočítavajú aj funkčné príplatky, tie dostávajú predseda a podpredsedovia parlamentu a tiež predsedovia a podpredsedovia výborov. Dodáva TA SR.

Na svätého Dindy! Presne vtedy sa obnoví činnosť Hegerovej komisie
Bol to iba ďalší infantilný nápad našej vlády! Toto si myslí bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek o vzniku komisie na obnovu dôvery v právny štát. Podľa neho bolo vytvorenie skupiny iba mediálne riešenie problému a pokus o jeho časové... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

____________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.