Britskí vojaci sa pripravujú na útek z Ukrajiny - nie je to kúzelné?
06 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Britskí vojaci sa pripravujú na útek z Ukrajiny v prípade vojenského konfliktu.

Britskí velitelia vypracovali pohotovostné plány na stiahnutie britských jednotiek z Ukrajiny v prípade vojny, píše sa na britskom webe Express.

"Viac ako 100 britských vojakov je nasadených vo výcvikovej a poradnej úlohe spolu s poľskými, americkými a kanadskými silami na Ukrajine." Píše web prvnizpravy.cz.

Briti sa do Rusov nepustia

Stratégia evakuácie nasleduje po vyjadrení ministra obrany Bena Wallace, že je "vysoko nepravdepodobné", že britské sily budú bojovať proti ruským jednotkám na ukrajinskej pôde. Denník sa odvoláva na satelitné snímky americkej spoločnosti Maxar Technologies. A podľa týchto snímok sa na Kryme objavila nová brigáda tankov a obrnenej techniky. Spojené kráľovstvo to považovalo za varovné znamenie a rozhodlo sa konať. Moskva síce oznámila stiahnutie 10.000 vojakov na pôvodné pozície, ale britské velenie to neupokojilo, pretože západné médiá tvrdošijne písali o „státisícoch“ vojenského personálu na ukrajinskej hranici.

Operácia Orbital dospela ku koncu

Velitelia britskej armády majú pripraviť a preveriť úplnú „revíziu“ operácie Orbital, aby zabezpečili, že všetok personál Spojeného kráľovstva môže byť „bezpečne stiahnutý“.

Väčšina britských síl je umiestnená v Javorive v Ľvovskej oblasti a odídu smerom k poľským hraniciam. K hraniciam zamieri aj malý tím štábnych dôstojníkov z hlavného mesta Kyjeva, zatiaľ čo námorný výcvikový káder v Odese bol na Vianoce v Spojenom kráľovstve a zatiaľ sa nevracia na miesto pôsobenia.

Rozhodnutie o evakuácii vykoná náčelník spoločných operácií generálporučík Charlie Strickland.

Briti už otvorene píšu o Ukrajinskej pasci

„Rozhodnutie o evakuácii urobí veliteľ spoločných operácií generál Charlie Strickland. Zamestnanci stáleho spoločného štábu v Northwood, grófstve Hertfordshire, sú v pohotovosti a monitorujú "atmosféru", zatiaľ čo generál Strickland bude dostávať správy dvakrát denne. Britskí vojaci ocitli v pasci,“ píše Daily Express.

Pobaltské štáty môžu byť po dohode Biden-Putin vylúčené z NATO
Najradikálnejší pohľad na výsledok vyjednávania Biden – Putin poskytol bývalý dôstojník americkej armády a vojenský expert David Payne v časopise The National Interest. Je tu teória, že Spojené štáty môžu súhlasiť s vylúčením troch pobaltských... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.