Jedna z najväčších záhad! Izolovaní vedci sú nakazení!
04 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

O Covid  záhade na Antarktíde, kde sa nakazili izolovaní vedci aj napriek očkovaniu a radu testov informuje český portál cnn.iprima.cz. Miesto, kde sa nakazili je jedným z najodľahlejších miest na svete. Český portál vychádza z informácií, ktoré zverejnili belgické médiá. 

Nákaza koronavírusom sa značne rozšírila aj v Antarktíde. Infikovaní boli viac ako dve tretiny vedcov z belgickej stanice. A to napriek veľmi striktným opatreniam, testovaniu a tiež očkovaniu, ktoré podstúpili. Informujú o tom podľa českého portálu cnn.iprima.cz belgické médiá.

Hoci ide o jedno z najodľahlejších miest na zemeguli, koronavírus si svoju cestu našiel aj do Antarktídy. Belgickí vedci z Polárnej stanice princeznej Alžbety hlásia, že u nich vo veľkom množstve prepukla nákaza. Na mieste je celkom 25 odborníkov, ktorí sú pozitívni, čo je dve tretina z nich. Podľa portálu cnn.iprima.cz sa zdá, že nikto z Belgičanov nemá závažný priebeh ochorenia COVID-19.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/03/ruska-totalna-vzdusna-blokada

Nákaza na Antarktíde je záhadou

Nákaza v stanici je ale istou záhadou. Všetci ľudia na mieste sú totiž podľa zverejnených informácií plne očkovaní a navyše na stanici vyrazili za mimoriadne prísnych opatrení. Absolvovali hneď niekoľko testov, najprv doma v Belgicku a potom aj v Juhoafrickej republike, z ktorej neskôr zamierili na juh do Antarktídy. Ďalšie testy navyše podstúpili pri príchode do ľadom pokrytej krajiny. Všetky boli negatívne.

"Prvá nákaza bola zaznamenaná 14. decembra, nasledovali ďalšie dva prípady. Všetci z prvej várky infikovaných boli evakuovaní deň pred Štedrým dňom. Vírus už ale na stanici cirkuloval," píše portál cnn.iprima.cz.

Na miesto vyrazila aj dvojica lekárov, ktorá má pomôcť v prípade, že sa stav infikovaných vedcov začne zhoršovať. Podľa prieskumníka Alaina Huberta zodpovedného za tamojšiu bezpečnosť sa nákaza prejavila aj na ďalších staniciach Antarktídy. Odborníci zatiaľ odhadujú, že polárnikov zasiahol nový variant omikrón, ktorý sa šíri po celom svete a pochádza práve z Juhoafrickej republiky.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/02/ukrajina-velebila-vojnoveho-zlocinca-narodneho-hrdinu

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.