Politológ Lenč: Vládna koalícia zostala tento rok mentálne v opozícii! Koľkých hádok ešte budeme svedkami?
31 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Zvykli si byť opozíciou a sú ňou doteraz! To je názor politológa Jozefa Lenča na súčasnú vládnu koalíciu. Aké má teda šance na spoluprácu v budúcom roku a budú pokračovať koaličné hádky? 

Stále rozhoduje Matovič?

"Napätie medzi koaličnými partnermi bolo zjavné od začiatku fungovania koalície. Je otázne, či v konečnom dôsledku nie je stále Matovič ten, kto rozhoduje o tom, ako rozhoduje vláda a čo robí vládna koalícia," uviedol Lenč v rozhovore pre televíziu TA3.

Silným momentom vládnej koalície bolo aj to, keď sa rozpadla strana Za ľudí. Akú legitimitu to má? "Takú, akú jej dávajú koaliční partneri," uviedol Lenč s tým, že otázku koaličnej zmluvy už otvoril Igor Matovič.

Kým to však nebude témou dňa, podľa Lenča sa to riešiť veľmi nebude. "V akejkoľvek inej krajine pri inej koalícii by bolo pravdepodobné, že by sa zmluva už otvorila," dodal s tým, že je zvláštna situácia, ak máme dohodu a nedodržiava sa.

Ministerstvo obrany nakupovalo za naše peniaze: Predražene a od neznámych firiem na Cypre!
Čo sa to tu deje?! Ministerstvo obrany rozhadzuje státisíce z našich peňazí na nákup "výzbroja a výstroja" pre armádu. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby sa to nedialo takýmto spôsobom! "U Naďa nakupovali. A opäť na Cypre. Nakupovali zjavne na... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Preberte sa konečne! Už nie ste opozícia

Podľa politológa koaličná vláda mentálne zostala v opozičnom postavení. Tak si zvykli byť opozíciou, že sú ňou aj doteraz. "Nevedia sa z toho dostať a týmto spôsobom sa správajú aj naďalej," uviedol. Hovorí, že tým však ničia len vlastnú koalíciu, kde by mali pôsobiť skôr ako partneri.

"V koalícii je silný gén populizmu. V prípade presadzovania reforiem je dôležitá aj politická odvaha," uviedol Lenč a zdôraznil, že až veľmi tvrdohlavo sa opakujú tie isté chyby.

Musia vydržať, nepozabíjajú sa náhodou?

Lenč však skonštatoval, že táto vláda nemá inú možnosť, ako vydržať do konca volebného obdobia. "Táto vláda môže a zrejme bude existovať ďalej," uviedol.

V rámci parlamentu totiž nie je vízia, že by sa poskladala iná väčšina a podľa Lenča nie sme ani v situácii, kedy by sa mohli uskutočniť predčasné voľby.

Líder SaS pomenoval najzásadnejšiu vec, ktorá sa koalícii počas roka podarila
Bol to kľúčový krok pre ďalšie fungovanie koalície! Takto ohodnotil jarnú výmenu premiéra minister hospodárstva. Čo sa však za dva roky vo vláde naučil nekomentovať? Jediné pozitívum za celý rok? Výmena premiéra! Najzásadnejšia vec, ktorá sa... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.