Na bývalého policajného prezidenta spomína exminister Kaliňák
06 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Robert Kaliňák sa s nebohým Milanom Lučanským zoznámil pred viac, ako 17 rokmi a bol veľmi rád, že po roku 2006 mohli užšie spolupracovať. Spomína naňho len v tom najlepšom.

Zatváral hlavy organizovaného zločinu

Milan Lučanský bol podľa Roberta Kaliňáka "Policajtom telom aj dušou, s nesmiernou dávkou odvahy, akú neviete nájsť len tak." So svojim tímom bol jedným z mála tých, ktorí sa postavili do čela boja proti organizovanému zločinu, ktorý vládol na Slovensku brutalitou a násilím. Tí, ktorí boli vtedy na čele mafiánskych skupín skončili za mrežami aj vďaka M. Lučanskému. Za tými mrežami, za ktorými on neskôr skončil tiež. Práve tieto úspechy v boji proti organizovanému zločinu boli jedným z hlavných dôvodov udelenia hodnosti generála. 

Tragédia v Osadnom bola len otázkou času
Dňa 20. decembra v nočných hodinách sa v Zariadení sociálnych služieb v Osadnom stala obrovská tragédia - z cigarety v posteli jedného z klientov vznikol požiar, pri ktorom zomrel jeden človek. Ďalší traja zomreli po týždni a ďalších osem osôb... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Podieľal sa aj na dolapení vrahov Jána a Martiny

Generál Lučanský sa vďaka svojim kontaktom veľkou mierou zaslúžil aj o dolapenie vrahov novinára a jeho snúbenice. OČTK sa mu za všetko poďakovali tým, že ho poslali medzi tých, ktorých do väzenia sám zatváral. "Je to pre mňa neakceptovateľné a čo je najhoršie, nebol tam poslaný zo zákonných dôvodov. Tých porušení zákona je také obrovské množstvo, že boli prekonané všetky hranice demokratického právneho štátu a súčasná vláda si z Ústavy urobila trhací kalendár." Hovorí R. Kaliňák.

Kajúcnici "na scéne"

Milan Lučanský bol obvinený výpoveďami kajúcnikov. Tí sa snažia zachrániť si vlastnú kožu a tak obviňujú všetkých dookola. Povinnosťou OČTK je však každú výpoveď zákonne vyšetriť. "Nie je možné na obvinenie použiť výpovede z iných spisov. A nie je možné bezdôvodné vzatie človeka do väzby." Prízvukuje bývalý minister vnútra a pripomína, že gen. Lučanský sa prihlásil sám, prerušil dovolenku v zahraničí, odkiaľ mohol utiecť. "Prihlásil sa a chcel odpovedať na všetky otázky, ktoré mu OČTK chceli položiť."

Rekonštrukcia Lučanského smrti by mohla viesť k záveru vyšetrovania
Ani po roku od tragickej smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sa vyšetrovanie ešte neukončilo. Rekonštrukcia udalostí, ktoré viedli k jeho smrti, by sa mala uskutočniť v druhej polovici januára 2022, informovalo Sme. Po vykonaní... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.