Teploty môžu v noci poklesnúť na mínus 24 stupňov Celzia
26 | 12 | 2021 I im/tasr

Teplota v niektorých častiach Slovenska môže počas noci poklesnúť až na mínus 24 stupňov Celzia. Na svojom webe na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.

Meteorológovia očakávajú dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu mínus 20 až mínus 24 stupňov Celzia v Banskobystrickom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. "Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch," uviedol SHMÚ s tým, že pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká.

Pre Trenčiansky kraj platí výstraha prvého stupňa. Teplota miestami môže klesnúť na mínus 15 až mínus 19 stupňov Celzia. Aj v tomto prípade meteorológovia varujú, že nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

Horskí záchranári pomáhali vyčerpanému a podchladenému turistovi
Pomoc horských záchranárov potreboval v nedeľu 35-ročný turista. Podchladeného a vyčerpaného muža našli ešte v sobotu (25. 12.) večer turisti v blízkosti Chaty pod Chlebom v Malej Fatre. Turisti mužovi poskytli pomoc, zateplili ho a nechali ho... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | im/tasr