Mocenský režim na Slovensku likviduje oponentov bez ohľadu na právo a ústavnosť
21 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Nechutná, odpudivá, svojvoľná a bezprávna protiústavná komédia NAKA, Lipšicovej špeciálnej prokuratúry a politicky angažovaných sudcov pokračuje. Pripomína to najnovšie predseda strany SMER-SD JUDr. Robert Fico v najnovšom statuse na sociálnej sieti

"V prípadoch trestného stíhania opozičných nominantov a osôb účelovo spájaných s opozíciou dlhodobo poukazujeme na vážne prešľapy orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) a súdov a úmyselné manipulácie." Hovorí vo videu, ktoré je súčasťou tohto textu, Robert Fico.

Obvinenia sa vymýšľajú na politickú objednávku

"Nakoniec aj my traja ako tu sedíme, sme obeťami hrubého zneužitia právomoci verejných činiteľov, keď vyšetrovatelia NAKA si doslova vymysleli neexistujúce pytliactvo ako dôvod na nezákonné odpočúvanie a nahrávanie našich pracovných stretnutí." informuje Robert Fico.

Uplácanie svedka odmenami za kydanie na obvineného

Predseda SMERu pokračuje: "Je to len týždeň, čo senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), v ktorom sedel aj predseda ŠTS pán Hrubala, rozhodoval o žiadosti Ing. Norberta Bödöra o prepustenie z väzby. ŠTS v podstate oznámil, že posledné 4 mesiace nič nerobil, a preto sa ani nič v postavení Ing. Bödöra nezmenilo a ponechal ho, samozrejme, vo väzbe. Ing. Bödör sedí vo väzbe rok a pol a je proti nemu len jeden jediný nepriamy dôkaz udavača, ktorý niečo počul. Za túto mimoriadne dôveryhodnú svedeckú výpoveď proti Ing. Bödörovi sa mu prokurátor zo skupiny Lipšicových zbrojnošov odvďačil rôznymi výhodami, najmä prepustením z väzby. No jednoducho policajná, prokurátorská a súdna komédia politicky angažovaných hercov."

Rozhodnutie Ústavného súdu SR o  porušení ľudských práv

"Aby toho nebol dosť, včera Ústavný súd (ÚS) SR rozhodol, že boli hrubo porušené ústavné práva Ing. Bödöra v rozhodnutí o jeho väzbe. A to prosím, ústavné práva Ing. Bödöra neporušil obecný úrad v tristohlavovej obci, ale Najvyšší súd (NS) SR. A to tak, že Ústavný súd SR musel rozhodnutie NS SR o väzbe Ing. Bödöra zrušiť a vrátiť mu vec na opätovné rozhodnutie."

"Kladiem si jednoduchú otázku. Prečo Ing. Bödör, okrem politických dôvodov a želaniu Matoviča a Lipšica, sedí stále vo väzbe? Prečo NS SR okamžite, ako to urobil aj v iných prípadoch, nevydal príkaz na prepustenie Ing. Bödöra z väzby? A prečo nekoná aj hviezdny senát ŠTS, v ktorom sedí aj predseda ŠTS pán Hrubala a nepustí Ing. Bödöra z väzby, keď vidí pretrvávajúcu nezákonnosť a protiústavnosť postupu proti Ing. Bödörovi?"

"Čo má ešte viac urobiť nezákonne stíhaný a protiústavne uväznený človek, ako dosiahnuť rozhodnutie najvyššieho orgánu ústavnosti – ÚS SR – že jeho ústavné práva sú hrubo porušované najvyšším súdom tejto krajiny. To je vôľa Matoviča a Lipšica likvidovať opozíciu a osoby s ňou spájané silnejšia ako ústavnosť a základné práva? Pýta sa narovinu Rob ert Fico

JUDr. Pavol Gašpar o porušení práv klienta

"S rozhorčením môžem konštatovať, že u nášho klienta Norberta Bödöra boli porušené dve absolútne základné práva. A to právo na zákonného sudcu a právo na prezumciu neviny." Hovorí Pavol Gašpar.

JUDr. Marek Para o prefabrikácii viny u klienta, zjavne na objednávku moci

"Za esenciálne z predmetných vecí považujem to, že Ústavný súd Slovenskej republiky už konštatoval porušenie prezumpcie neviny, pričom nášho klienta Ing. Norberta Bödöra tak prokuratúra, ako aj súdy opakovane prezentujú na verejnosti či v médiách ako už vinného. a to len z dôvodu, že nemajú proti nemu žiadne relevantné dôkazy." Advokát Marek Para osobitne pripomenul, že obvineného Ing. Norberta Bödöra senát 9T prezentoval ako krimináln eho zločinca, keď ho dal predviesť v putách na nohách i na rukách. Viac faktov si prečítajte v linku na redakčný text v závere článku pod videom.

(Medzititulky red. HD.)

________________

Prezumpcia neviny v politických procesoch na Slovensku neznamená nič (VIDEO)
Obhajcovia inžiniera Norberta Bödöra reagujú na posledné rozhodovanie senátu 9T Špecializovaného trestného súdu v zložení doktor Giertli, doktor Hrubala a doktor Šutka vo veci žiadosti ich mandanta o prepustenie z väzby. Norbert Bödör je spolu s... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

_____________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.