Ako rozhodol Ústavný súd vo veci obvineného v kauze Dobytkár?
20 | 12 | 2021 I Eka Balašková

Najvyšši súd uznesením z 23. marca tohto roku porušil základné právo podnikateľa z Nitry Norberta Bödöra. Uznesenie sa týkalo predĺženia jeho väzby. Informáciu o rozhodnutí Ústavného súdu priniesol Nový čas.

Rozhodol Ústavný súd

Ten zrušil uznesenie NS "v časti výrokov vzťahujúcich sa na osobu sťažovateľa Ing. N. B. a vec mu v zrušenej časti vracia na ďalšie konanie". Senát, ktorému predsedal Peter Molnár tak rozhodol ešte 16. decembra. Najvyššiemu súdu z toho vyplýva povinnosť nahradiť sťažovateľovi trovy konania 576 eur a zaplatiť ich jeho právnemu zástupcovi. ÚS vo zvyšnej časti ústavnej sťažnosti nevyhovel, informuje Nový čas.

Pán Hamran, "padni komu padni" BUDE PLATIŤ, ak obviníte ministra vnútra z korupcie, píše R. Fico
Tlačovku dočasného policajného prezidenta si dnes pozrel aj Robert Fico. Pravda, s veľkým sebazaprením, ako píše vo svojom statuse na sociálnej sieti. "S veľkým sebazaprením som si dnes pozrel tlačovku p. Hamrana, povereného riadením PZ. No vrana... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Obvinený v kauze Dobytkár

Najvyšší súd 23. marca sťažnosť Norberta Bödöra, obvineného v kauze Dobytkár, voči uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zamietol a predĺžil mu väzbu do 1. septembra 2021. N. Bödör sa na ÚS sťažoval tiež na uznesenie NS zo 16. júna. Tým podľa tvrdenia Nového času súd zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a tiež žiadosť o nahradenie väzby.

Ďalšie zamietnutie

Najnovšie Špeciálny trestný súd 15. decembra zamietol žiadosť Norberta Bödöra o prepustenie z väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné a o sťažnosti bude rozhodovať NS SR. Hlavné pojednávanie v kauze Dobytkár nariadil ŠTS na 25. februára 2022, píše denník Nový čas.

Pánovi primárovi sa chce zvracať... ale chorý asi nebude
K tomuto pocitu primára Kulkovského doviedlo vystúpenie Borisa Kollára. A tak sa pán primár zo svojich pocitov vyznal vo svojom blogu na sociálnej sieti. Mne sa snáď sníva. - začína známy primár svoj status: "Predseda NRSR v televíznej diskusii... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.