Pánovi primárovi sa chce zvracať... ale chorý asi nebude
20 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

K tomuto pocitu primára Kulkovského doviedlo vystúpenie Borisa Kollára. A tak sa pán primár zo svojich pocitov vyznal vo svojom blogu na sociálnej sieti.

Mne sa snáď sníva.

 - začína známy primár svoj status: "Predseda NRSR v televíznej diskusii povedal, že sa mu páči Orbánovský model, teda pripraviť 6-7 tisíc lôžok pre Covid pacientov a uvoľniť všetky opatrenia…"

A tak pripomína

že "v súčasnosti máme strop okolo 3800 lôžok. Už pri týchto počtoch je výrazným spôsobom obmedzená starostlivosť o nekovidových pacientov. Tí sa na niektorých oddeleniach tlačia ako sardinky, šiesti na izbách, ktoré sú určené pre štyroch. Muži a ženy spolu. Na čo sa tu hráme?"

Obrovský problém v Nemecku. Deti očkovali zlou vakcínou!
Viacero detí v Nemecku v nedeľu omylom zaočkovali vakcínou proti covidu, ktorá dosiaľ nebola schválená pre ich vekovú skupinu. S odvolaním sa na miestnych predstaviteľov o tom informovala agentúra DPA. Nespresnenému počtu detí podali v očkovacom... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

A zase tie nemocnice...

"Desaťročia staré nemocnice, z ktorých väčšina je “protipandemicky” vybudovaná tak, že desiatky pacientov majú jedno sociálne zariadenie a protiinfekčné opatrenia znamenajú to, že vám dajú pojazdné WC k posteli. Politici by mali zdravotníkom, ktorí sú ochotní v takýchto stredovekých podmienkach pracovať, bozkávať ruky a nohy. A nie naopak. Zatvárať ich a v diskusiách dokazovať, že o stave nášho zdravotníctva nemajú ani šajnu." Zastáva sa kolegov primár Kulkovský.

A nečuduje sa tomu

"Politici pri každom vyšetrení využívajú svoj status “nadčloveka” a očakávajú, že si z ich prítomnosti každá sestra a lekár minimálne cvrkne do bielych gatí. Využívajú nadštadardné podmienky, ktoré sú od reality slúžiacej obyčajným ľuďom často na míle vzdialené. Vyšetrenia vybavené do pár hodín, čajíky varené časťou háremu, nadštandardný prístup celého personálu s americkým “nenúteným” úsmevom. A čo vyrieši výstavba krásnych moderných nemocníc v Bratislave a možno niektorých ďalších mestách? Pravdaže, všetci sa potešíme, ale pacientom v regiónoch to bude s prepáčením prd platné. Zostanú sa tlačiť v nemocniciach, kde si vedúci oddelení musia sponzorsky vybavovať výmenu okien a obrusy na stoly." Píše roztrpčený primár z nemocnice v Považskej Bystrici.

Milan Markovič bez servítky: Treba ten Brusel vôbec brať vážne?
Keď bola v 90. rokoch minulého storočia hviezda Milana Markoviča na vrchole, zažil si teda od štátnej moci a jej prisluhovačov, všeličo. Ale k očkovaniu ho veru nikto nenútil. Čo nebolo, môže byť a píše o tom v článku pre portál... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Nie sme hlúpi, ani nesvojprávni

O hlasy koho stoja, pýta sa primár politikov a pokračuje. "Iste, každý jeden hlas má rovnakú hodnotu. Či je od profesora alebo niekoho, kto bojuje s počatami do päť a vlastný podpis mu robí problém. Prečo si niektorí politici myslia, že môžu hovoriť akékoľvek hlúposti bez toho, aby čo i len trochu pred tým pouvažovali? Toto nie je na smiech. To je na plač."

Kde ich vziať?

Treba vraj sedemtisíc covid lôžok. Lenže kde k nim vziať sestry a lekárov, keď mnohí už teraz siahajú na dno svojich síl. "A keď sa im niečo nepáči, odvedú ich policajti." Uzatvára primár: "" A keď konečne odvezú aj jedného z najväčších odporcov protipandemických opatrení, neurobia nič iné, než výbornú prácu pre jeho marketingový tím. Policajti toho pána odviezli na prvé miesto v ďalšom prieskume. Mučeník, ktorému národ sadol na lep."

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.