Nech žijú klamstvá, lži a polopravdy, propaganda mainstreamu zas prekrúca fakty
16 | 12 | 2021 I Ján Papuga/Ivan Brožík

"Na Súdny dvor EÚ sa obrátil exšéf SIS Ivan Lexa."  Tvrdí denník SME. A to v článku, v ktorom informuje o rozhodnutí Súdneho dvora EÚ. Ono je to však všetko "tak trochu" Inak. V prostredí slovenského "mainstreamu klasika".

"Súdny dvor EÚ totiž vo štvrtok vyhlásil rozhodnutie, podľa ktorého je možné pokračovať v trestnom konaní a nič nebráni ani vydaniu európskeho zatykača na obžalovaných. Znamená to, že ak by napríklad Lexa alebo niektorý z ďalších obžalovaných v kauze zo Slovenska pred stíhaním ušli, mohli by na nich vydať takýto zatykač." Znie ďalší blud, ak nie úmyselná lož denníka SME.

Stačí sa iba opýtať

Redakcia HD to spravila. Oslovila priamo v Luxemburgu obhajcu Ivana Lexu, doktora Michala Mandzáka. A tak tvrdenie denníka SME, že "keďže rozhodnutie z 29. júna 2001 bolo prijaté pred posúdením trestnoprávnej zodpovednosti dotknutých obvinených osôb, zásada ne bis in idem nebráni vydaniu európskeho zatykača voči nim,“ konštatovali sudcovia," sa nezakladá na pravde, alebo je vymyslené, alebo je to úmyselná lož.

JUDr. Michal Mandzák exkluzívne priamo z Luxemburgu pre HD:

"Rozhodnutie Súdneho dvora EÚ vítam, lebo na základe návrhu na začatie konania Súdny dvor EÚ neposudzoval v dnešnom rozsudku či zrušenie amnestií je v súlade s právom EÚ."

"Som presvedčený, že „na konci dňa“ budeme s mojim klientom v tomto prípade úspešní. Či už pred vnútroštátnym súdom, alebo pred Európskym súdom pre ľudské práva."

"Neviem si predstaviť, že by obstál taký názor, že súdne rozhodnutie je možné zrušiť hlasovaním v parlamente."

(Vyjadrenie na linke Luxemburg - Bratislava zo dňa 16. 12. 2021 pre Hlavný denník.)

A poďme dať fakty na pravú mieru

"Návrh na súdne konanie tu nepodal môj mandant či klient, I.L.,lebo na to nemá oprávnenie. Ten návrh podal Okresný súd BA III."

"Súdny dvor EÚ zamietol námietky slovenskej vlády, že nemá právomoc v danej veci rozhodnúť a vyjadril sa tiež k otázke vydania európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý sa nevzťahuje na osobu môjho klienta, ale vzťahuje sa na niekoho iného." Vysvetľuje JUDr. Michal Mandzák. (Bolo konštatovanie denníka SME omylom, chybou, alebo lžou a dokonca úmyselnou? Pýta sa HD.)

Perlička na záver:

Ak si Matovič na svojom statuse dáva oslavné ódy na najnovší vývoj v tejto kauze, akosi "pozabudol", že zrušenie "Mečiarových amnestí" majú na svedomí "to tí pred nami", alebo podľa neho "skorumpovaní bastardi", teda vláda Roberta Fica. Vie vlastne mainstream a Matovič, koho teraz vynášajú na nebesia?

Robert Fico zverejnil termín autoprotestu. Začne sa na TOMTO mieste
Predseda Smeru - SD Robert Fico zverejnil video, na ktorom oznámil termín a podrobnosti konania automobilového protestu proti súčasnej koalícii i prezidentke. V čase nezmyselných vládnych opatrení nechceli vystaviť ľudí zásahom Matovičovej polície,... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.