Politológ Štefančík o vláde: Ako z povesti Pavla Dobšinského
15 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Rozhodnutia vlády, ktoré padli počas predchádzajúcich dní a odvtedy sa už aj čo-to zmenilo, hodnotí politológ  Radoslav Štefančík. Kroky vlády prirovnáve k povesti Pavla Dobšinského. Konkrétne k jednej z nich, ktorá sa volá Ženský vtip. My podľa neho máme Vládny vtip, ktorý ale namiesto smiechu, občanov Slovenska viac vytáča, ako zabáva. 

Politológ Radoslav Štefančík hodnotil v príspevku pre plus.noviny.sk vládou vyhlásený lockdown, ktorý sa dá podľa neho nazvať lockdown aj nelockdown, o ktorom vlastne ani nevieme, či skončil alebo ešte neskončil, či bude pokračovať či nebude a či niečo prinesie a či neprinesie. 

"A keď sa jedného dňa na stoličný stolec posadí opäť Robert Fico, pôjdeme Igorovi Matovičovi a jeho družine pogratulovať k úspechu či neúspechu aký sa vo svete len tak nevidí," dodal politológ podľa plus.noviny.sk.

Štefančík je presvedčený, že táto vláda bojuje proti niečomu, čo sama šíri. A poukázal tým na nedávny konšpiračný status podpredsedu parlamentu a bývalého novinára Gábora Grendela, podľa ktorého sa Zuzana Čaputová tajne stretla s predsedom strany Hlas - SD Petrom Pellegrinim. Politológ Grendela, ako napísal portál plus.noviny.sk honotil doteraz ako toho príčetnejší vo vládnej koalícii.

Zdravotníci podporujú záchranárov! Niektorí vyjadrili zdesenie
Lekárske odborové združenie (LOZ), Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR či Slovenská lekárska komora (SLK) vyjadrili podporu zdravotníckym záchranárom, ktorí v utorok poobede protestovali pred budovou Národnej rady (NR) SR. Zásah polície považujú... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Ten prízemný politický pud

"Lenže politika mení zrejme aj silné nátury. A nám neostáva už nič iné, len strihať meter za vládne strany a pomaly odčítavať ich dni v tejto volebnej perióde," dodal okrem iného Štefančík na margo Grendelovho statusu.

Vláda podľa neho naskočila na obrovskú vlnu populizmu, ktorú nedokáže predčiť ani Robert Fico príspevkom, v ktorom sa objavil na bežkách. A vysvetlil aj prečo: " Zaočkovaným dôchodcom parlament odsúhlasil, že im vláda bude do huby z helikoptéry zhadzovať pečené holuby. Teda operence to priamo nebudú, ale tri stovky na ruku šekom, lebo doba kešu pominula."

Politológ si myslí, že aj v prípade dôchodcov, ktorí peniaze dostanú a budú mať pekné Vianoce, na rozdiel od podnikateľov, ktorí budú mať holú riť zvíťazil populizmus. "Ten prízemný politický pud, ktorý má navrch vždy, keď padajú preferencie," uzavrel podľa plus.noviny.sk politológ Radoslav Štefančík.

Najnovšie preferencie politických strán: Totálny pat
Najnovší prieskum ktorý priniesli topky.sk s odvolaním sa na prieskum agentúry AKO dokazuje, že ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v decembri, vyhrala by ich s prehľadom strana Hlas-SD Petra Pellegriniho so ziskom 19 percent hlasov. Na... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.