P. Visolajský žiada prezidentku o stretnutie, verí, že reformu nemocníc nepodpíše
15 | 12 | 2021 I Ivan Mihale/tasr

Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský v liste požiadal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú o stretnutie k parlamentom schválenej reforme nemocníc. Zároveň ju informoval o zásadných pripomienkach k schválenej zdravotníckej reforme. Verí, že hlava štátu zákon nepodpíše a vráti ho na prerokovanie do Národnej rady SR. TASR o tom informovalo LOZ.

"Prezidentka Zuzana Čaputová pred časom verejne vyjadrila svoju podporu lekárom a ostatným zdravotníckym pracovníkom. Pevne veríme, že svojím hlbokým a citlivým vnímaním problémov slovenského zdravotníctva jeho stav nezhorší, zohľadní naše zásadné pripomienky k schválenej zdravotníckej reforme, zákon nepodpíše a vráti ho tak naspäť na prerokovanie do Národnej rady SR," zdôvodnilo LOZ.

Reformu nemocníc schválila Národná rada SR v utorok (14. 12.). Zmeny by mali ľudia pocítiť v nemocniciach v roku 2024. Rozdeliť sa majú do viacerých úrovní, čím vznikne optimalizovaná sieť nemocníc. Podmienky pre jej tvorbu majú byť geografická dostupnosť, počet poistencov v spádovom území nemocnice a minimálny počet lôžok. Zavedie sa i nový spôsob definovania minimálnej siete poskytovateľov všeobecnej ambulantnej starostlivosti pre dospelých, deti i dorast.

Booster dávka už po 4 týždňoch! Dáva to zmysel? Postoj imunológov je jasný
V Severnom Porýní-Vestfálsku budú môcť ľudia čoskoro dostať tretiu dávku už mesiac po druhom očkovaní proti koronavírusu. Dáva to zmysel? Imunológovia majú na to veľmi jasný názor, píše epochatimes.de. Posilňovacie očkovanie už po štyroch týždňoch... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová