Heredoš (REPUBLIKA): "OKAMŽITE OTVÁRAJTE VŠETCI!" Vláda klame!
15 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Miro Heredoš z hnutia Republika zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom vystupuje minister hospodárstva Richard Sulík. Sulík hovorí: "Vyhláška nie je sväté písmo." Heredoš na základe vyjadrenia Richarda Sulíka tvrdí, že vláda klame.

"Prosim Vás podnikatelia, pozrite si 50 sekúnd tohto dnešného vyjadrenia Sulíka!" vyzýva Miro Heredoš podnikateľov.

Richard Sulík vo videu tvrdí, že všetko môžu otvoriť, vyhláška nie je písmo sväté. A dodáva, že nad vyhláškou je uznesenie vlády, ktoré je v tomto úplne jednoznačné a hovorí: "Otvorené môžu byť prevádzky služieb, konkrétne starostlivosti o ľudské telo. Takto sa uzniesla vláda." Uznesenie vlády má podľa Richarda Sulíka vyššiu právnu silu ako vyhlásenie hygienika. "Najmä, keď bolo napísané nepresne, zmätočne. A pán hlavný hygienik upraví svoju vyhlášku," dodal Richard Sulík v krátkom zostrihu.

Inštitút ľudských práv: Zákaz protestov ohrozuje demokraciu
"Odsudzujeme dnešný zásah polície voči záchranárom protestujúcim pred parlamentom," informuje na sociálnej sieti mimovládna organizácia Inštitút pre ľudské práva. Polícia proti záchranárom zasiahla dňa 14. 12. 2021 popoludní. Záchranári... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Miro Heredoš si myslí, že už nie je načo čakať. "Vláda nás klame tak strašne, že sa to nedá ani povedať. Obmedzovanie podnikania a prevádzok musí byť na základe Ústavy čl. 13, ods.1. podľa: zákona, medzinárodnej zmluvy, alebo nariadenia vlády," zdôrazňuje. A poukazuje na to isté, čo povedal Richard Sulík.

"Nie na základe uznesenia vlády SR a následne na základe vyhlášok Mikasa, ktorý podniky zavrel," píše.

A dodáva, že to hovorí od augusta 2021 a napriek tomu sa nič nedeje.

Heredoš si myslí, že uznesenie vlády nie je záäzné pre občanov a vyhlášky hygienika sú iba zdrap papiera. A dodáva, že to, čo povedal Sulík je právna motanica, z ktorej je podľa neho jasné, že nevedia čo robia."

Politológ Štefančík o vláde: Ako z povesti Pavla Dobšinského
Rozhodnutia vlády, ktoré padli počas predchádzajúcich dní a odvtedy sa už aj čo-to zmenilo, hodnotí politológ Radoslav Štefančík. Kroky vlády prirovnáve k povesti Pavla Dobšinského. Konkrétne k jednej z nich, ktorá sa volá Ženský vtip. My podľa... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.