Herák opúšťa OĽaNO
14 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Hnutie OĽaNO ukončilo spoluprácu s bývalým poslancom Jánom Herákom, ktorý bol obvinený zo sexuálneho zneužívania. Hoci sa vzdal mandátu poslanca, aj napriek tomu ho hnutie zamestnávalo. Pre TV JOJ jeho odchod z hnutia potvrdil predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš.  

Bývalý poslanec a člen OĽaNO Ján Herák sa vzdal mandátu po podozreniach zo sexuálneho zneužívania viacerých mladistvých dievčat, pričom jedno z nich malo 14 rokov, a po apele strán SaS a Za Ľudí.

Poslankyňa Tabák opäť perlila: Mohla TOTO napísať k vážnej nehode!?
Jeden prešľap za druhým! Poslankyňa parlamentu Romana Tabák by si už konečne mala uvedomiť, že už nie je na tenisovom dvorci, a jej činy a výroky sleduje celé Slovensko. Je len na nej, či sa aj naďalej budeme všetci iba uchechtávať a... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Podľa informácií TV JOJ sa mal so školáčkou zbližovať postupne a k činu malo prísť minulý rok v lete v dedine pri Nitre. Ján Herák sám vyrastal v detskom domove a pre takéto deti organizuje tábory. Herák vinu odmieta.

​V prípade poslanca sa na povrch dostalo aj to, že už v minulosti čelil vyšetrovaniu za sexuálne zneužitie 16- ročného dievčaťa. Podľa medializovaných informácií sa to malo udiať vo vianočnom tábore. Vtedy prišiel ku nej bližšie a rozopol jej košeľu, pobozkal ju na krk, rozopol jej všetky gombíky. Krátko na to malo prísť k zneužitiu.

Z výpovede Heráka: Po večeri spolu išli ku nemu na izbu, kde mu začala rozprávať o svojom priateľovi, smerom k menovanému, že sa jej páči, že je jej vzorom a tieto omáčky. On jej jasne povedal, že je ženatý chlap, že ju má rád ako kamarátku a nič viac. Je pravdou, že mal z nej pocit, že má nejaké návrhy, takého verbálneho charakteru, chcela od neho, aby jej dal pusu, ale on to samozrejme zastavil, resp. k tomu vôbec nedošlo a tam to skončilo a išli dole. Trestné stíhanie vtedy polícia zastavila pre absenciu priamych dôkazov.

Ján Herák sa vzdal mandátu a ostal pracovať v hnutí OĽaNO. Viacerí poslanci odsúdili krok hnutia, keď s ním aj naďalej udržiavala vzájomnú spoluprácu, ktorá mala nasledovať podľa niektorých poslancov až po vyšetrení prípadu.

Erik Kaliňák: Slovenská verejnosť musí cítiť, že na čele štátu nie sú blázni a amatéri, ale ľudia, ktorí sú profesionáli
Erik Kaliňák podpredseda strany SMER - SD v rozhovore pre Hlavný denník (HD) prezradil, čo bolo motívom toho, aby aktívne vstúpil do politiky. Vysvetlil, ktoré tri veci by v politike zmenil okamžite a prečo sú zhromaždenia, ktoré strana SMER - SD... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová