Dokáže tu byť ešte väčší cynizmus a výsmech? Pýta sa vlády Matovičova sestra
14 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Dokáže tu byť ešte väčší cynizmus a výsmech? Pýta sa na facebooku sestra expremiéra Igora Matoviča Zuzana Belicová. Reagovala tak na vládne praktiky, keď protestujúcich záchranárov pred parlamentom pokutovala polícia a ich predstaviteľov zbalila a odviezla.

Pokojný protest skončil uväznením záchranárov

Popoludní sa záchranári prišli pred parlamentom "poďakovať" poslancom i vláde za "neriešenie postavenia záchranárov a všetkých zdravotníkov, najmä za nenaplnené sľuby o skokovitom zvyšovaní miezd zdravotníkov v roku 2022, ktoré mali stabilizovať personál po pandémii a vyrovnať sa okolitým krajinám". 

Hneď na to nastal šok. Prezidenta záchranárov Františka Majerského aj viceprezidenta Michala Weincillera z protestu odviezla polícia, ostatných pokutovali za plagáty.

Matovičova sestra im to vytmavila

"Najprv sa tu lekárom, sestričkám, záchranárom doslova lezie s prepáčením do zadku, hraje sa tu na city im aj ostatným ľuďom, ako si vyčerpaní zdravotníci zaslúžia našu úctu, rešpekt, ako im treba odľahčiť prácu a treba sa dať preto zaočkovať, a keď tí prídu vyčerpaní s transparentmi pred Parlament vyjadriť svoju nespokojnosť s navýšením ich hrubej mzdy o smiešnych 34 €ur, tak sa na nich pošle polícia," rozčúlila sa Belicová.

Predstaviteľov záchranárov odviezla spred parlamentu Mikulcova polícia!
Toto by si nedovolil ani Biľakovský totalitný režim! Protestujúcich záchranárov pred parlamentom pokutovala polícia a ich predstaviteľov zbalila a odviezla. Slovenskí záchranári upozorňujú na neriešenie svojho postavenia i postavenia zdravotníkov... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

"Keď sa vyjadria citujem: " Dva roky padáme totálne na huby, ideme na dno svojich psychických a fyzických síl ... Ale nie sme tu kvôli platom. Chceme v prvom rade povedať, že systém skolaboval, nefunguje a treba ho zmeniť.", keď pripomenú vláde, že nie sú len stroje, že chcú len pracovať v kvalitných podmienkach, že sa 2 roky s nimi nestretol žiaden predstaviteľ vlády, ani minister zdravotníctva, tak sa na nich pošle polícia, zakážu transparenty a organizátora - prezidenta Komory záchranárov dajú odviezť na policajnú stanicu?" opisuje vládne praktiky sestra jedného z ministrov.

Belicová hovorí, že miesto toho, by mali zdravotníkom a záchranárom doslova ruky bozkávať, že sú tu stále ochotní robiť za almužnu s porovnaní s príjmami politikov. "Dokáže tu byť ešte väčší cynizmus a výsmech?" pýta sa.

"Ale dokáže, uvidíte ...," uzavrela Belicová.

Ladislav Kamenický: Táto vláda je hnus!
Aj Ladislav Kamenický, poslanec NRSR za SMER - SD, sa na svojom Facebooku tvrdo ohradil proti zásahu policajtom voči zdravotníkom, ktorí protestovali pred budovou parlamentu. Podľa neho koalícia najprv tlieskala zdravotníkom, záchranárom. A... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.