Ako premiér Heger a minister Lengvarský k očkovaniu naháňajú
11 | 12 | 2021 I Eka Balaskova
Ivachnová je obec "kúsok" od Liptovskej Teplej. Vlastne v Ivachnovej ani poštu nemajú. Aj tú majú v Teplej. A predsa tam cez víkend očakávajú premiérsku návštevu.
A veru nebude tam vodku predávať

"Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky spoločne so samosprávnymi krajmi spojili sily a pripravili mobilizačný týždeň na podporu očkovania. Už od dnes po celom Slovensku sa môžete prísť zaočkovať s registráciou či bez nej vo vybraných miestach každého kraja." Píše pán premiér na svojej nástenke s tým, že členovia vlády budú pri tejto očkovacej kampani pomáhať.

Dáta bez pátosu - vidíme svetlo na konci tunela?
Štatistika hovorí jasne - klesol počet pozitívnych, počet výjazdov sanitiek, príjmov do nemocníc, ale aj počet pacientov v nemocniciach, či obete v sedemdňovom priemere. Rástol počet očkovaných. Na bližšie informácie sme sa pozreli cez nástenku... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Neostane bokom

"Ja som sa rozhodol rovnako priložiť ruku k dielu a zajtra od 10:00 budem pomáhať očkovaciemu tímu v Ivachnovej ako administratívny pracovník. Jedným z očkovacích lekárov bude minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský." Pozýva pán premiér vo svojom statuse všetkých váhavých na Liptov. A aby toho nebolo málo, tak pán premiér sa objaví aj v Dolnom Kubíne. 

Toto je už aké zúfalstvo?

Prezidentka supluje prácu verejnoprávnej RTVS. Premiér a ministri idú priamo očkovať tvrdohlavcov, čo nie a nie pochopiť, že vakcína je sloboda. Uvažujem, v akej otrasnej situácii naozaj sme, keď sa najvyšší ústavní činitelia musia až takto "priblížiť k občanovi. No obávam sa, že občan nie je úplne hlúpy.

Komentáre moju obavu potvrdili

Stella sa tvári, že pána premiéra prekukla: "Musí vám strašné záležať na tom očkovaní, ale o zdraví to nebude." Karol S. tiež nešetrí iróniou: "Takto odrádzate záujemcov o očkovanie???Veď každý sa bude báť len prejsť okolo,aby sa mu nič nestalo." Asi najostrejší bol komentár Roba: "Od teba ani destilovanu vodu!!!! Ty ideš pomahať a cely FB zahlteny tvojimi prispevkami......Tam chod robiť dobrovolnika na COVID oddelenie zakaždym,ked nebudeš robiť trapošiny v parlamente!" Aby som však bola spravodlivá, nemálo bolo aj povzbudivých komentárov typu "pán premiér tak to je postoj k pandémii na 1*!" Mieru nahnevanosti národa však ukazuje Jankov komentár. Ten v ňom "sľubuje": "Prídem vás opľuť!"

ZNOVU SPOLU - Verejná výzva občanov Slovenskej republiky
Ak ste v poslednú novembrovú nedeľu sledovali diskusný maratón Hovorme spolu, tak ste určite zaregistrovali aj avízo, že sa na nás chystá nová výzva. Najskôr však dvakrát Desatoro - jedno pre občanov, druhé pre vládu. Tak si ich teda poďme vďaka... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.