ZNOVU SPOLU - Verejná výzva občanov Slovenskej republiky
10 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Ak ste v poslednú novembrovú nedeľu sledovali diskusný maratón Hovorme spolu, tak ste určite zaregistrovali aj avízo, že sa na nás chystá nová výzva. Najskôr však dvakrát Desatoro - jedno pre občanov, druhé pre vládu. Tak si ich teda poďme vďaka videu predstaviť.

Prečo táto iniciatíva?

Evidentne sme na akejsi križovatke. Veľa ľudí napriek tomu, že si po celý život platili poistenie, by si mali hradiť liečbu? Máme síce lockdown, ale pre časť obyvateľstva otvoríme prevádzky - segregujeme a diskriminujeme? "Už samotný fakt, že pandemický zákon sa prijímal so sľubom, že tu nebude lockdown, očkovaní budú mať svoje výhody, školy zatvárať sa nebudú tiež," vysvetľuje Juraj Matyinko, "tak sme sa dopracovali k zatvoreným školám, novému lockdownu a očkovaní aj napriek tomu, že sa pomaly ničím nelíšia od neočkovaných, tak budú mať výhody."

Belousovová: Pellegrini začal kariéru politického prostitúta
Rozčertená Belousovová: Pellegrini včerajším hlasovaním začal kariéru politického prostitúta. Je nad slnko jasné, že strana Hlas-SD, včera svojim hlasovaním v NR SR s vládou o finančnej odmene pre očkovaných starších občanov priam šokovala... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Máme tri možnosti

Prvou, ktorá ako vidíme zo zahraničia je, že sa všetci necháme zaočkovať, z pohľadu opatrení, nefunguje. Zo zdravotného hľadiska možno funguje, ale čo sa týka opatrení vidíme, že ich prijímajú aj krajiny, kde je veľmi vysoké percento zaočkovanosti. 
Druhá možnosť je vznik občianskych nepokojov, lebo ľudia sú na pokraji zúfalstva, no túto možnosť asi nechce nikto. 
Tretia možnosť je, prispôsobiť sa formou komunikácie našej vláde a tomu prispôsobili aj rétoriku. Pripravili teda 

Desatoro pre vládu 

PictureZdroj: www.hovormespolu.sk

Nie je to nič nezvyčajné, práve naopak. "Sú to veci, ktorými sme žili do marca 2020, ktoré sa dodržiavali a ktorých porušovanie neprichádzalo do úvahy." Hovorí Juraj Matyinko. Ak vláda nepristúpi k týmto desiatim bodom, autori iniciatívy Hovorme spolu 21. 12. 2021 vyhlásia

Desatoro pre občanov

PictureZdroj: www.hovormespolu.sk

Ak sa zapojí dostatok ľudí, bude vyvinutý tlak na vládu či už zo strany médií, alebo zo strany občianskych združení. 

Ceny energii ešte nestúpli, no už sú tu problémy
So zvyšovaním cien za kúrenie, či ohrev vody musia rátať aj samosprávy. A to nie len pre svoje prevádzky, ale aj pre školy, či iné zariadenia, ktoré patria pod ich kompetencie. Mnohým starostom, primátorom, či riaditeľom škôl to robí veľké vrásky... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Občiansky lockdown

"Doteraz sme tu mali chaoticky vyhlásené lockdowny, na základe nedefinovaných kritérií, bez definovania, koľko budú trvať a tak ďalej." Vysvetľuje Juraj Matyinko: "Keď má byť lockdown, urobme si ho my, občania. Buďme zodpovední, spravme ho slobodne a hrdo a určime si jeho podmienky." V skratke to znamená, že podpísaní pod výzvou nepôjdu do práce, ostanú doma. 

Strach o prácu

Zbavte sa ho! Mnoho ľudí už o prácu vďaka vládou nariadeným lockdownom prišlo a keď neprídu do práce tí, čo by mohli, nikto ich za to hromadne nevyhodí, lebo veď takú masu ľudí sa nedá nahradiť.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.