Hotelieri v Tatrách sa búria!
09 | 12 | 2021 I Denis Merva

Vo štvrtok 9. decembra 2021 sa v Starom Smokovci zišli zástupcovia prevádzokavteľov zariadení cestovného ruchu, aby vyjadrili svoju nespokojnosť s rozhodnutiami Vlády SR.

Symbolicky sa zhromaždili pred rekrečným zariadením Kamzík vo Vysokých Tatrách, patriacemu úradu vlády. Do tohto zariadenia sa každoročne vyberú ministri slovenskej vlády, aby trávili zimné sviatky v našich veľhorách. Hoteliéri a zástupcovia gastro prevádzok im však odkázali, že ich rozhodnutia sú pre podnikateľov likvidačné a ich prípadna návšteva v Tatrách, počas tejto sezóny, by v súčasnej situácii od nich vyznela ako arogancia moci.

Hotely aj reštaurácie sú na Slovensku ešte stále z dôvodu lockdownu zatvorené, čím vznikajú podnikateľom obrovské straty. Rozhodnutia vlády považujú za neférové a nelogické a vláda SR podľa nich svojimi obmedzeniami pochováva cestovný ruch, ktorý je v lokalite Vysokých Tatier pilierom hospodárstva a zamestnanosti. Nespokojní účastníci protestu predpokladajú, že počas nasledujúcich dní sa k nim pripoja aj podnikatelia z ďalších turistických regiónov ako je Liptov, Horehronie, Orava či Bratislava.

Podnikatelia z cestovného ruchu predstavili päť základných požiadaviek
Podnikatelia v cestovnom ruchu z Vysokých Tatier i priľahlého regiónu vyjadrili vo štvrtok v Starom Smokovci nesúhlas s aktuálnymi protipandemickými opatreniami. Podľa nich sú ich prevádzky obmedzené neférovo a nelogicky a vláda SR svojimi... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr