SNS nesúhlasí, aby si neočkované osoby prispievali na zdravotnú starostlivosť
08 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová/TASR

Mimoparlamentná Slovenská národná strana (SNS) protestuje proti uzneseniu vlády o tom, že neočkované osoby si budú prispievať na zdravotnú starostlivosť. Považuje to za bezprecedentné zneužívanie štátnej moci. Informovala o tom hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

Rozhodnutie vlády SR o tom, že poveruje ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú a ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) na vypracovanie návrhu zákona, v zmysle ktorého ten, kto nie je očkovaný, bude musieť prispieť na svoju zdravotnú starostlivosť, považuje SNS za zneužívanie štátnej moci a presadzovanie lobistických záujmov.

"Nútiť prispievať na zdravotnú starostlivosť ľudí, ktorí sa neočkujú z rôznych dôvodov, je donebavolajúce zneužívanie štátnej moci," poukázala SNS. Strana preto vyzýva vládu, aby bezodkladne zrušila svoje rozhodnutie. Zároveň zdôraznila, že vláda miesto toho, aby zmierňovala napätie v spoločnosti, ho eskaluje.

Vláda schválila nové opatrenia, návštevy počas Vianoc nebudú povolené
Vláda v stredu schválila nové opatrenia v súvislosti s pandémiou. Od piatka 10. decembra sa otvoria obchody a kostoly v režime OP. Od pondelka 13. decembra prejdú žiaci druhého stupňa základných škôl a žiaci stredných škôl na dištančné vyučovanie.... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.