Ak niekto bude šíriť informáciu, že svet stvoril Boh, začnú ho stíhať ? Pýta sa Uhrík na margo Kolíkovej zákona
07 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Pani ministerka Kolíková je najmúdrejšia, najlepšia a najkrajšia ministerka, akú kedy Slovensko malo! Skonštatoval to vo svojom statuse na sociálnej sieti poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík. Má to však jeden háčik!

"Zdá sa Vám to nepravdivé? Nuž, ak by som takýto status uverejnil takto o rok, kedy už má platiť Kolíkovej novela trestného zákona, možno by ma už niekto trestne stíhal za nový trestný čin ´šírenia nepravdivej informácie´," vysvetľuje ten dosť podstatný háčik europoslanec.

Za vlastný názor do väzenia?

Uhrík konštatuje, že naozaj nevie, ako si to Kolíková predstavuje, kto bude "rozhodovať, čo je „pravda“ – vyšetrovateľ, sudca, prokurátor, či nebodaj jej urodzenosť Kolíková sama?"

Europoslanec rozmýšľa ešte ďalej. "Ak niekto bude šíriť informáciu, že svet stvoril Boh, začnú ho stíhať tí, ktorí si myslia, že sme vznikli evolúciou? A naopak?" Pýta sa v statuse Uhrík.

Podľa europoslanca vyvstane z nového možného zákona len množstvo hlavybolenia. "Ak spravia demonštráciu fanúšikovia Slovanu a budú vykrikovať, že ich klub je najlepší (a šport je závažná otázka celospoločenského významu), budú ich stíhať, lebo niekto povie že najlepší je Spartak z Trnavy?"

M. Mazurek - ministerka spravodlivosti sa zrejme načisto pomiatla
Desať rokov väzenia za názor na Facebooku - to je želanie Márie Kolíkovej, ministerky spravodlivosti SR. Konštatovanie o tom, že "sa zrejme načisto pomiatla" nájdete vo videu M. Mazureka z mimoparlamentného hnutia Republika. Totalitné túžby... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Potrebujeme asi ministerstvo pravdy

"Kto že to chce mať patent na pravdu?! Pravda je krehká kategória a Kolíkovej novela zabíja akúkoľvek diskusiu o závažných otázkach v spoločnosti," upozorňuje Uhrík.

Podľa neho potom treba založiť ďalšie ministerstvo – Ministerstvo pravdy, ktoré ako jediné bude určovať, čo je „Pravda“, ale to už budeme žiť v inom svete podobnom istému románu.

"Kolíkovej neurčitá a antidemokratická novela nesmie prejsť. Vlastne celá Kolíková je politický omyl," uzavrel Uhrík.

A. Belousovová k vláde: Za tieto zločiny na národe budú draho platiť!
Mimoparlamentná politička Anna Belousovová sa veľmi trefne zamýšľa nad povinným očkovaním, ktoré niektoré vlády chystajú pre ľudí nad 60 rokov. Téma dňa "Dnes je témou dňa povinné očkovanie ľudí nad 60 rokov. Možno by bolo načase, aby sa ozvali... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.