ÚS odmietol sťažnosť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. na jeho väzbu
06 | 12 | 2021 I Ivan Mihale/tasr

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. neuspel s ústavnou sťažnosťou voči rozhodnutiu o jeho väzbe z mája tohto roku. Prvý senát Ústavného súdu (ÚS) SR odmietol jeho sťažnosť proti uzneseniam Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) a Najvyššieho súdu (NS) SR. Podľa informácie z ÚS senát pod vedením predsedu Rastislava Kaššáka tak rozhodol na neverejnom zasadnutí 30. novembra.

ŠTS 11. mája rozhodol o ponechaní Dušana K. vo väzbe a konštatoval dôvody aj kolúznej, aj preventívnej väzby. Zároveň samostatným výrokom zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu. NS následne 18. mája zamietol jeho sťažnosť voči rozhodnutiu ŠTS.
ŠTS 20. septembra neprávoplatne odsúdil Dušana K. na 14-ročné väzenie s tým, že mal pomáhať zločineckej skupine takáčovcov, zobrať úplatok, ako aj vynášať informácie o prebiehajúcich trestných konaniach zo špeciálnej prokuratúry. Dušana K. zadržali a obvinili v októbri 2020, svojej funkcie špeciálneho prokurátora sa vzdal krátko po obvinení.

Ján Čarnogurský posiela otvorený list Eduardovi Hegerovi
"Napísal som list predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi, ako vláda spoluzavinila, že Slovensko má nízku zaočkovanosť obyvateľov proti covidu a ako by to mohla napraviť," píše na sociálnej sieti expremiér Ján Čarnogurský. List Jána Čarnogurského... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová