Skutoční hrdinovia! Hasiči zachraňovali v Košiciach pred plameňmi aj psov
06 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

V Košiciach podľa denníka SME horel byt. Ľudia utekali pred plameňmi, priotrávili sa, ale skutoční hrdinovia - hasiči, museli zachraňovať aj psov. Dokonca im dávali aj kyslík. Na miesto okrem hasičov prišli aj policajti...

Požiar vznikol počas víkendu v byte obytného domu na Triede SNP v Košiciach. Pri požiari dvaja ľudia skončili v nemocnici, ktorí sa priotrávili dymom. Tí chceli zachrániť z horiaceho bytu psov. Jedným z nich je majiteľ bytu a druhým žena, ktorých hasiči po príchode našli vo veľmi zlom stave. 

Komplikácie pri hasení požiaru spôsobovalo hasičom silné zadymenie. Plamene hasili a v byte pátrali po dvoch psoch, ktoré našli, vyniesli ich na chodbu a podávali im prvú pomoc.

„Nepozeráme sa na to, či ide o zvieratko alebo nie. Je to živý tvor a našou snahou je vždy zachraňovať životy. O to sme sa pokúšali aj v tomto prípade. Je nám ľúto, že sa to nepodarilo,“ uviedli hasiči pre denník SME.

Ján Čarnogurský posiela otvorený list Eduardovi Hegerovi
"Napísal som list predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi, ako vláda spoluzavinila, že Slovensko má nízku zaočkovanosť obyvateľov proti covidu a ako by to mohla napraviť," píše na sociálnej sieti expremiér Ján Čarnogurský. List Jána Čarnogurského... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Napriek rýchlemu zásahu byt úplne zhorel

Na mieste zasahovalo niekoľko hasičských jednotiek, ale nikto zatiaľ nemá jasno v tom, čo požiar spôsobilo. Oheň sa začal šíriť pravdepodobne z obývačky bytu, kde horieť začal gauč. A odtiaľ sa mali plamene presunúť aj do ďalších častí obydlia.

Napriek rýchlemu zásahu byt úplne zhorel, zariadenie je zničené. Požiar ohrozoval aj ďalšie byty. Informácia, ktorú získal denník SME hovorí, že do úvahy prichádza elektroinštalácia, keďže sa v byte nachádzalo väčšie množstvo elektroniky. Nevylúčili však ani sviečku. Podľa polície evakuácia okrem 30 ľudí nebola pre ďalších potrebná. Vyšetrovanie prebieha. "Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia," píše portál SME.

Lucia Ďuriš Nicholson: Deti z osád sú potravou pre potkany
Správa, ktorú 32 rokov po nežnej revolúcii, zverejnila europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholson pohne mnohými. Prečo ale nie tými, ktorými by mala? "Dieťa ako potrava pre potkany," píše europoslankyňa na sociálnej sieti. "Ako dlho sa ešte budeme... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.