Perlí sa nám to v parlamente jedna radosť
05 | 12 | 2021 I gabriel matta
Bolo by lepšie keby medzi poslancami perlilo šampanské - keď už nie múdrosť, ale ...

publicista Karol Farkašovský si na sociálnej sieti všíma vyjadrenia, ktorých pôvodcovia si sedia v parlamente ako ctené poslankyne a poslanci. Slušnosť, rozvaha, múdrosť a neodaj konštruktívnosť, ktoré by mali byť v parlamente dominantné, sú neznámy pojem. 

"Perly ducha v parlamente sa množia. Na jednej strane spŕšky vulgarizmov ministra financií. Na druhej napríklad vo svojej podstate tiež „vulgárny“ návrh liberálnej poslankyne Cigánikovej - aby si neočkovaný sám hradil svoju prípadnú covidovú liečbu v nemocnici." píše K. Farkašovský a zároveň sa pýta - Kam sa to rútime ?  Pokračuje:

"Je to možné, že verejná činiteľka - volená zástupkyňa ľudu takto hrubo šliape po slovenskej Ústave. To je už načisto tupá ignorancia ústavných práv každého občana Slovenska. Veď predsa každý z nás sa odvodmi do zdravotného a nemocenského poistenia podieľa na príjmoch do celoštátneho systému a rozpočtu. A preto každý z nás má právo na kompletnú zdravotnú starostlivosť v prípade, že ju potrebuje. V plnom rozsahu, bez akýchkoľvek podmienok."

IPčko: O pomoc žiadajú najmä mladí ľudia, po novom tiež zdravotníci
Krízové linky IPčko, Krízová linka pomoci a Dobrá linka zaznamenali od začiatku pandémie zhruba 35-percentný nárast depresívnych syndrómov, a to najmä u mladých ľudí. Väčšinu kontaktov tvorili práve mladí do 30 rokov, no o pomoc žiadajú čoraz... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | tasr

Ako na Divokom politickom západe

Je to absolútne nepredstaviteľné a neprijateľné čo skrsne v hlavách podaktorých verejných činiteľov. Akoby vôbec nemysleli na občanov Slovenska, akoby sa v nich prebudili všetky hašterivé pudy. Neuvedomujú si, že za to kde sedia a aké výhody požívajú vďačia voličom. Źe by sa patrilo vnímať aj elementárne ľudské práva bežných občanov a netraumatizovať ich podobnými nezmyselnými vyhrážkami.

K.Farkašovský v závere statusu konštatuje:   "Ako k tomu príde človek, ktorý celý život poctivo platil zdravotné aj iné odvody do štátnej kasy, aby sa naňho štát vykašľal a v rámci nejakej triáže odsúdil na smrť. Kde je tu právo na život, na ochranu zdravia. Neskutočné, kam sme sa to dopracovali. Asi by bolo dobré parlament vyvetrať a vyprázdniť, či ...?"