Moderátorka stanice Fox News prirovnala Fauciho k Mengelemu a vyvolala pobúrenie
01 | 12 | 2021 I tasr

Moderátorka americkej spravodajskej stanice Fox News Lara Loganová čelí kritike za to, že vo svojom komentári prirovnala Anthonyho Fauciho – hlavného zdravotníckeho poradcu amerického prezidenta Joea Bidena – k nacistickému lekárovi Josefovi Mengelemu.

Loganová v priamom prenose počas diskusnej relácie Fox News Primetime v pondelok vyhlásila, že Fauci "predstavuje doktora Josefa Mengeleho" známeho svojimi nehumánnymi pokusmi na ľuďoch v časoch holokaustu, informovala v noci na stredu stanica BBC. Viaceré židovské organizácie označili Loganovej vyjadrenie za "hanebné".

"Ľudia mi hovoria, že Fauci pre nich nepredstavuje vedu, ale Josefa Mengeleho, nacistického lekára, ktorý vykonával pokusy na Židoch v koncentračných táboroch počas druhej svetovej vojny. Tvrdia to o ňom ľudia na celom svete," povedala moderátorka.

USA: Zbraň, ktorou sa strieľalo na škole v štáte Michigan, kúpil otec útočníka
Strelnú zbraň, ktorou 15-ročný študent zastrelil v utorok najmenej troch ľudí a ďalších ôsmich zranil pri útoku na strednej škole v americkom štáte Michigan, kúpil 26. novembra otec maloletého útočníka. K tragickej udalosti sa vyjadril aj americký... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | tasr

Americký židovský výbor (AJC) vyzval Loganovú, aby sa za svoj výrok ospravedlnila. "Peklo, ktorým si tieto obete prešli, sa nedá porovnávať s opatreniami v oblasti verejného zdravia," uviedol AJC, ktorý sa zaoberá občianskymi a náboženskými právami Židov.

Mengele pôsobil ako lekár v koncentračnom tábore Auschwitz na území okupovaného Poľska. Za svoje sadistické experimenty a pseudovedecké štúdie si vyslúžil prezývku Anjel smrti. Po skončení druhej svetovej vojny utiekol z Nemecka a až do roku 1979, keď sa utopil pri pobreží Brazílie, žil pod falošnou identitou.

Anthony Fauci patrí v USA medzi popredných odborníkov na infekčné choroby. Pre svoju kľúčovú úlohu v boji proti covidovej pandémii sa však stal terčom tých, ktorí sú proti politike Bieleho domu v súvislosti s ochorením COVID-19. Fauci podľa vlastných slov zažíva šikanovanie vrátane vyhrážok zabitím.

Loganová (50) sa narodila v Juhoafrickej republike (JAR) a pred svojím vlaňajším vstupom do Fox News pracovala pre spravodajskú stanicu CBS News ako korešpondentka pre medzinárodné záležitosti.

Žaloba na vládnu elitu: Pokým „poddaní“ sú v lockdowne, vláda sa zabáva (VIDEÁ)
Kým bežní obyvatelia Rakúska skončili v lockdownovom „domácom väzení“, vláda to pred nimi rozbalila v podobe zábavy v priamom prenose počas galavečera „Licht ins Dunkel", informuje Wochenblick. Hnev a pobúrenie U ľudí to vyvolalo hnev,... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová