Súdy: NS SR prepustil podnikateľa Jozefa B. z kauzy Mýtnik na slobodu
30 | 11 | 2021 I tasr

Najvyšší súd (NS) SR prepustil v utorok obvineného podnikateľa Jozefa B. z kauzy Mýtnik na slobodu. Súd dospel k záveru, že dôvody kolúznej väzby u obvineného už nie sú dané. Informovala o tom hovorkyňa NS Alexandra Važanová.

Senát tak na neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudkyne pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 23. novembra, ktorým bolo rozhodnuté o predĺžení lehoty trvania väzby Jozefa B. Senát zároveň zamietol návrh prokurátora na predĺženie lehoty trvania väzby z 29. októbra, ako aj sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti uzneseniu sudkyne pre prípravné konanie ŠTS z 23. novembra.

Podnikateľa obvinili a zadržali pri januárovej policajnej akcii Mýtnik.

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka neskôr zastavil trestné stíhanie Petra B. ako nedôvodné, a to pre absenciu dôkazov. 

Eduard Chmelár: Viniť zo situácie zmätených ľudí je zvrátenosť
Politológovi Eduardovi Chmelárovi lezú na nervy pokryteckí snobi, ktorí sa vyhlasujú za jediných nositeľov slušnosti, hoci podľa neho doteraz nepochopili, že nie sú súčasťou riešenia, ale problému. Koho má na mysli vysvetlil v príspevku na... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová