Aktuálne z ciest - dopravu paralyzuje sneženie
30 | 11 | 2021 I Eka Balaskova

To, čo meteorológovia avizovali niekoľko dní, dnes popoludní dorazilo aj na Slovensko - máme tu vlnu sneženia a s ňou prvé problémy na cestách. Tie samozrejme nespôsobuje sneh, preto ak niekde idete, dávajte si na seba pozor. Informácie poskytol server iMeteo.sk.

Ľadový kryštál, snehová vločka, sneh, snehový kryštál, ľad, mrázZdroj: Pixabay.com

Teplý front

Už v dopoludňajších hodinách ovplyvňoval počasie u našich susedných krajinách. Nad naše územie sa začal pomaly dostávať popoludní a s ním prišlo aj masívne sneženie  Podľa iMeteo.sk aktuálne ovplyvňuje počasie na väčšine nášho územia. Okrem krajného západu, niektorých oblastí na juhu a východe Slovenska, priniesol teplý front miestami výdatnejšie sneženie.

Kto si podľa politológa zvykol vydierať koalíciu najčastejšie?
Pluska pre nás zisťovala, ktorý politik vedie v pomyselnom rebríčku tých, ktorí vydierajú koalíciu svojim odchodom. Pravdou totiž je, že toto je vláda, ktorej členovia s odstupujúcim dekrétom navštevovali prezidentku najčastejšie. Národný... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Ako každý rok...

Aj v tomto roku kombinácia snehu a silnejúci vietor spôsobuje problémy v doprave. Viaceré úseky sú podľa iMeteo.sk buď úplne neprejazdné, alebo prejazdné len pre osobnú dopravu. S pribúdajúcim časom sneží na väčšine nášho územia, čo sa prejavuje najmä na cestách. Problémy hlásia aj vodiči v Bratislave, či v okolí Šamorína.

Na obrázku môže byť mapa a text, v ktorom sa píše „lina vrdošin Skalica * Stara Lube Martn jov Senica Prievi Malacky Banská Brezno SOV Pezino Humenne Brati Rożna Koši valanta rebišov mavská Sobota Dunaj Streda Nove Zámky“Zdroj: zjazdnost.sk

Kde všade sú problémy v doprave?

Skrížené kamióny sú na ceste za Ladzanmi v smere do Žemberoviec, za obcou Opava v smere od Plášťoviec, v stúpaní na Fačkov z Prievidze. Tento úsek je prejazdný len pre osobné autá. Neprejazdný je úsek medzi Kraľovanmi a Párnicou. Už tradičný je problém na horskom priechode Donovaly - ten je pre husté sneženie a skrížené kamióny neprejazdný.

Cestári pracujú naplno

Tí však nemôžu byť všade, preto je nutné dávať si pozor na neupravené cesty hlavne v Žilinskom kraji, ale aj na úseku R1 medzi Žiarom nad Hronom a Nitrou. V okolí Kežmarku a Tatier hlásia meteorológovia aj silný nárazový vietor.

R. Fico - Už vidím, ako sa seniori šmýkajú po toboganoch aquaparkov
Obrovský nárast cien energií a nečinnosť vlády v tomto smere - to bola téma dnešnej tlačovky strany Smer SD. Opakovaná požiadavka na zvolanie schôdze NR SR Smer takisto opakovane predkladal celý rad návrhov uznesení, kde od vlády žiadali... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Snežiť bude do rána

Najintenzívnejšie sneženie na našom území už pomaly máme za sebou, malo by trvať do 20. hodiny. Počas noci sa nad naše územie natlačí teplejší vzduch a tak sa na mnohých miestach zvlášť v oblasti západného Slovenska rozprší, píše iMeteo.sk. Hranica sneženia sa tak posunie do vyšších nadmorských výšok. Sneženie by malo ustávať v ranných hodinách. Do rána napadne najviac snehu v Trenčianskom, v Žilinskom a na západe Banskobystrického kraja a to aj viac ako 10 cm.

Podporíte nás?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD