Hrôza v Námestove: Dôchodca dostal 3. dávku vakcíny a po chvíli zomrel!
26 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Očkovanie proti COVID-19 si u nás možno vyžiadalo ďalšiu obeť. Smrť po tretej dávke si prišla po dôchodcu v Námestove. Presná príčina toho, prečo zomrel, však bude jasná až po pitve.

Dostal tretiu dávku, počkal na prípadné príznaky a vybral sa domov. Tam už ale 77-ročný dôchodca nedošiel, pretože priamo pred vakcinačným centrom skolaboval a zomrel. Ako informuje portál zilina.zoznam.sk, nepomohla mu už ani rýchla pomoc záchranárov.

Presnú príčinu smrti staršieho muža určí až nariadená pitva

Dôchodca sa rozhodol, že sa dá zaočkovať treťou dávkou vakcíny od spoločnosti Pfizer/BioNTech, lenže po nej sa už domov nikdy živý nevráti. Aj on veril experimentálnym vakcínam, a tak, keď vybuchol v Námestove vakcinačný boom šiel sa on opäť zaočkovať. Do okresného mesta poslal žilinská župa očkovaciu jednotku, ktorá vykonávala vakcináciu. Patril medzi nich aj 77-ročný muž, ktorý si prišiel po tretiu, „posilňovaciu“ dávku. Zdravotníci podľa slov Silvie Pekarčíkovej, riaditeľky odboru zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja po preočkovaní jeho stav pozorovali dve desiatky minút. Po nich sa dôchodca zodvihol a vybral sa domov.

Pred budovou vakcinačného centa ale náhle odpadol a poranil si hlavu. K mužovi síce okamžite privolali záchranárov, lenže 77-ročného seniora sa už, žiaľ, nepodarilo oživiť. Presná príčina jeho úmrtia zatiaľ nie je známa, prezradí to až pitva. „Lekári v danom momente zavrhli priamu súvislosť s očkovaním,“ dodala na margo smutnej udalosti Silvia Pekarčíková.  

Výsledky štúdie: Ako účinne chráni tretia injekcia pred ťažkým priebehom alebo smrťou z COVIDu-19?
V Izraeli sa už niekoľko mesiacov používa posilňovacie očkovanie proti koronavírusu. Ako účinne chráni tretia injekcia pred ťažkým priebehom alebo smrťou z COVIDu-19? Výskumníci tieto otázky skúmali v štúdii, píše nemecký Stern. Pre koho vlastne... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!