Tínedžeri v Rusku sa budú očkovať obranyschopnejším Sputnikom M
25 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Mládež v Rusku sa bude očkovať proti koronavírusu vakcínou Sputnik M, ktorá je obranyschopnejšia, píše hnonline.sk

Nová vakcína Sputnik M je schopná vyvolať vyššiu imunitnú reakciu. Podáva sa v dvoch dávkach v intervale 21 dní.

Pre 12- až 17-ročných

Ruský rezort zdravotníctva schválil túto vakcínu pre dospievajúcu mládež vo veku 12 až 17 rokov. Očkovacia látka prešla „všetkými nevyhnutnými testami, preukázala vysokú účinnosť a bezpečnosť". Ministerstvo tak rozhodlo na základe pozitívneho hodnotenia od odborníkov.

Nová vakcína pre tínedžerov má rovnaký základ ako Sputnik V. Tiež sa podáva v dvoch dávkach s intervalom 21 hodín.  

Očkovanie dospievajúcich bude len so súhlasom rodičov či iných zákonných zástupcov.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Už od decembra

Podľa ruskej vicepremiérky Taťjany Golikovovovej by táto vakcína mohla byť pre verejnosť k dispozícii už koncom decembra.

Vakcínu Sputnik V vyvinuli v moskovskom Gamalejovom výskumnom centre. Riaditeľ centra Alexandr Gincburg povedal, že klinické testy preukázali, že Sputnik M dokáže u detí vyvolať „oveľa" vyššiu imunitnú reakciu než Sputnik V u dospelých.

Iba mierne zvýšená teplota

Vedľajším účinkom pri Sputniku M je iba mierna zvýšená teplota,  maximálne 37,4 stupňov Celzia, dodáva portál hnonline.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!