Aký naozaj bol Freddie Mercury? Toto ste o ňom najskôr nevedeli!
25 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Včera to bolo presne 30 rokov, čo zomrel fenomenálny Freddie Mercury. Mal zaujímavý život a jeho hudba oslovila ľudí na celej planéte. Hoci choroba ukončila jeho život v relatívne mladom veku, stihol toho viac ako mnohí iní smrteľníci.

Jeho melódie žijú ďalej, a to je presne to, po čom túžil. Chcel sa stať legendou a vyšlo mu to. Ľudia si ho zamilovali, hoci to nebol ukážkový krásavec a bol homosexuál, čo v čase, keď žil, bolo skôr stigmou, píše český Blesk.

Aký bol naozaj a čo ste o ňom možno nevedeli?

Freddie Mercury sa narodil 5. septembra 1946 v Stone Towne, najstaršej časti metropoly Zanzibar pod menom Farrokh Bulsara.

S rodinou sa o niekoľko rokov neskôr presťahoval do Veľkej Británie, kde bol často považovaný za Pakistanca, čo ho časom viedlo k tomu, že si zmenil meno na Freddie Mercury.

Odreagujte sa a zasmejte sa nad vtipnými obrázkami o aktuálnej situácii!
Covid správy, strašenie ľudí a davová psychóza. Toho všetkého už maju ľuďia až po krk, spríjemnite si zábavnými a trefnými obrázkami svoj deň a odreagujte sa od toho všetkého! Opäť stránka s názvom "Zomri" na sociálnej sieti Instagram pridala... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Denis Merva

Stalo sa tak na začiatku sedemdesiatych rokov, kedy sa dali Queen dohromady.

Zdroj: Oficiální zdroj/Queen

Brian May a Roger Taylor pôsobili v kapele Smile spoločne s hlavným spevákom Timom Staffellom, s ktorým sa Freddie kamarátil. Poznali sa z Ealing Art College, kde obaja študovali.

Briana a Rogera teda nespoznal až po rozpade Smile, ako predkladá snímka Bohemian Rhapsody, ale už sa s nimi dávno poznal.

Freddyho lásky

Freddie mal v živote dve veľké lásky: Mary Austinovú a Jima Huttona. Spoznal sa s nimi ale úplne inak ako zobrazuje Bohemian Rhapsody.

Oldřich Kaiser má od denníka Blesk dostať vyššie odškodné za ohováranie
Český herec Oldřich Kaiser má podľa výroku ústavného súdu nárok na vyššie odškodné od vydavateľa denníka Blesk, spoločnosti Czech News Center. Ten zverejnil lživú informáciu o hercovom príbuzenskom vzťahu s československým komunistickým prezidentom... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Freddie nespoznal Mary na koncerte Smile a už vôbec nie v deň, keď sa pripojil ku kapele.

V skutočnosti ich zoznámil Brian May, ktorý s ňou prežil románik. Obaja potom chodili Austinovú "šmírovať" do second handu Biba v obchodnom dome Kensington Market.

Jim zostal s Freddiom až do konca života

U Jima Huttona dokonca scenáristi zmenili aj jeho povolanie. V reáli sa totiž živil ako kaderník v hoteli Savoy.

Zoznámili sa v roku 1984 v nočnom klube a Freddie ho chcel pozvať na drink.

Táto krásna Slovenka pobláznila celé Rakúsko!
V roku 2016 sa dostala do finále súťaže krásy Miss Slovensko. To zrejme nakoplo jej kariéru v modelingu a v ešte niečom. V niečom oveľa lukratívnejšom - ako influencerka na sociálnej sieti. Bývalá finalistka súťaže krásy Miss Slovensko Veronika... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Mačky v jeho živote

Hovorí sa, že ak Freddie niečo miloval viac ako ľudí, boli to mačky. Mal ich hneď niekoľko, a dokonca im venoval svoj prvý sólový album Mr. Bad Guy z roku 1985.

Bolo na ňom napísané: „Mojej mačke Jerrymu – tiež Oscarovi a Tiffany a všetkým milovníkom mačiek naprieč svetom – kašľať na všetkých ostatných“.

 

 

Zdroj: Profimedia

Svojský mikrofón

Obchodnou značkou Freddieho Mercuryho bol „bottomless mic“ alebo mikrofón len s polovicou stojana. Došlo k tomu omylom - počas jeho prvého koncertu s kapelou Queen Freddie nechtiac odlomil mikrofón v polovici stojana.

Namiesto toho, aby ho vymenil za nový, pokračoval vo vystúpení a urobil z toho prednosť. Odvtedy už vystupoval len s takým mikrofónom.

Skladal vo vani

Známy hit Crazy Little Thing Called Love napísal Freddie Mercury vo vani. Práve sa kúpal v hotelovej kúpeľni, keď dostal inšpiráciu, a aby ju nestratil, nechal si dokonca doniesť klávesy priamo do vane, aby mohol skladať.

Zdroj: CinemArt

Barcelona

V roku 1987 nahral Freddie Mercury v spolupráci so španielskou opernou speváčkou Montserrat Caballé svoj druhý sólový album Barcelona s rovnomenným hitom.

Ten sa stal úvodnou piesňou na olympijských hrách v roku 1992, čoho sa Freddie už, žiaľ, nedožil. Dodnes je to najznámejšia olympijská pieseň všetkých čias.

Bez predstieranej skromnosti

Freddie Mercury nikdy nepredstieral skromnosť. Vedel o sebe, že je jedinečný a nemal dôvod si neveriť. Keď sa ho počas rozhovoru spýtali, prečo sú podľa jeho názoru Queen tak populárni, odpovedal: „Dôvod, prečo sme takí úspešní, miláčik, je, samozrejme, moja nebetyčná charizma!“

Aj keď sa o tom špekulovalo dlhé roky, Freddie Mercury verejne priznal, že má AIDS, až 23. novembra 1991. Nasledujúci deň zomrel.

Jeho životná láska a dedička veľkej časti jeho majetku Mary Austin uviedla, že s ohľadom na Freddieho prianie nikdy neprezradí, kde pochovala jeho popol.