Pellegrini: Vláda schválila mačkopsa, sme svedkami nemohúcnosti vlády!
24 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Predseda strany Hlas - SD Peter Pellegrini vystúpil na tlačovej konferencii pár minút potom, ako vláda predstavila opatrenia v súvislosti s pandémiou Covid 19, ktoré začnú platiť dnes od polnoci. Pellegrini tvrdí, že vláda schválil "mačkopsa" a nikto nevedel odpovedať na otázky, ako ďalej. Kto bude zodpovedný za testovanie, odkiaľ budú testy, ako budú odškodnení tí, ktorých sa lockdown dotkne. Ľudia by sa podľe neho mali deliť na chorých a zdravých a nie na očkovaných a neočkovaných. Čo Pellegrini vytkol?

Pellegrini na tlačovej besede oznámil, že vláda podľa neho schválila "mačkopsa," ktorý nijakým spôsobom nezabrzdí zlú situáciu na Slovensku. Poznamenal aj vystúpenie ministra financií a Hegerovi vytýkal správanie ministra financií Igora Matoviča, ktorý zdravotníctvu vzal v októbri pri návrhu rozpočtu 235 miliónov eur.

Pellegrini si myslí, že Lengvarský dokáže Matovičovi oponovať, ale na pozícii ministra zdravotníctva podľa neho už dlho nebude. Oznámil tiež, že on ako predseda vlády by nedovolil, aby najviac skúšaný rezort prišiel o peniaze.

Chmelár predpovedá: Zaželajte si veselú Veľkú noc už dnes
Eduard Chmelár, politológ sa vyjadril k ohláseným opatreniam, ktoré začnú platiť od dnes, od 00:00. Predpovedá, že nakoniec to bude úplne inak a najbližšie sa uvidíme na Veľkú noc. "Ešte som sa stihol dať ostrihať. S holičom sme si zaželali veselú... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ľuďom nechýbajú očkovaní politici, ale politické elity

Pellegrini si myslí, že Slovensko je v zložitej situácii a ľudia sa podľa neho nesmú deliť na očkovaných a neočkovaných, ale na zdravých a horých. Prezidentka Zuzana Čaputová podľa neho Hlas nikdy nekritizovala, na mysli mala inú opozičnú stranu, ktorá podľa neho šíri bludy. 

Poukázal na to, že teatrálnosť polittikov pri očkovaní určite nesúvisí s tým, koľko percent ľudí ich bude nasledovať a očkovať sa. Ľuďom podľa neho nechýbajú očkovaní politici, ale politické elity, ktorým by dôverovali. Spomenul pád dôveryhodnnosti prezidentky Čaputovej, ktorá pri prvom očkovaní mala dôveru 60 % ľudí. A dnes je to iba 43 %. A spomenul aj teatrálnosť Juraja Šeligu, keď sa dal zaočkovať treťou dávkou.

Starosta Becík: Vláda nemá ciele, nemá vízie, nemá absolútne nič!
Starosta Branislav Becík vo svojom videu avizuje prípravu zákona, ktorým sa zamedzí predaj slovenskej pôdy cudzím štátom. "Pred zhruba dvoma mesiacmi prepukol škandál, v ktorom sa ukázalo, že maďarská vláda skupuje nehnuteľnosti a plánuje... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Šeliga nech si dá vitamíny a ide cvičiť

"Mladý chlapec radšej nech si dá vitamíny a ide cvičiť," povedal a správanie Šeligu označil za papalášizmus.

Vláda podľa neho na zvládnutie situácie nie je pripravený. Nedokázali odpovedať ani na otázky kto bude zamestnancov testovať, či zdravotník, alebo poverený zamestnanec. Pellegrini si myslí, že to, čo malo byť spustené od pondelka, nebolo pripravené, keďže nie je ani dnes. A má na mysli testovanie zamestnancov, ktoré sa nakoniec od pondelka nespustilo, pretože ho sprevádzali komplikácie. 

Pellegrini je presvedčený, že niektorí živnostníci od 1. janurá budú musieť podnikanie vzdať. Pomoc podľa neho je odkopírovaná z druhej vlny a tá aj počas nej bola veľmi malá. Kurz arbeit, ktorý sľuboval Krajniak má byť spustený od januára. Erik Tomáš sa ale pýta, čo budú robiť podnikatelia dovtedy? A peniaze, 16 miliónov eur, ktoré je na nich vyčlenených podľa Pellegriniho nebude postačujúcich na nič. Ani na väčšiu firmu.

V závere Pellegrini poprosil občanov, aby b oli zodpovední, aby sa chránili, mysleli na svojich blízkych a živnostníkov, ktorí potrebujú pracovať.

Švédsko: Premiérka Anderssonová odstúpila niekoľko hodín po svojom vymenovaní
Novozvolená švédska premiérka Magdalena Anderssonová v stredu podala demisiu len niekoľko hodín po tom, ako jej parlament vyjadril dôveru. Dôvodom jej kroku je fakt, že v parlamente neprešiel návrh štátneho rozpočtu a Strana zelených opustila... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Mihale