Mazurek (REPUBLIKA): Kde zmizol personál a lôžka na JIS-kách?
24 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Poslanci odmietli predvolať ministra zdravotníctva! Upozorňuje opozičný poslanec Milan Mazurek na sociálnej sieti. Od Lengvarského členovia strany Republika totiž na dnešnom rokovaní parlamentu požadovali, aby vysvetlil, kde zmizol personál a lôžka na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Chceli počuť Lengvarského vysvetlenie

"Dnes som v parlamente požiadal rozšíriť program rokovania o vyjadrenie pána ministra zdravotníctva, či by nám poslancom ale i verejnosti neprišiel objasniť ďalšie kroky v zhoršujúcej sa zdravotnej starostlivosti," uviedol na sociálnej sieti Mazurekov strannícky kolega Miroslav Urban.

Že sa zdravotná starostlivosť zhoršuje podľa Urbana svedčí i fakt, že pri "aktuálnej tretej vlne Covid-19 nie sme schopní zabezpečiť intenzívnu zdravotnú starostlivosť o pacientov vyžadujúcich umelú pľúcnu ventiláciu ani v rozsahu, ako sme ju zabezpečovali v druhej vlne na jar!"

Vyhnali zdravotnícky personál!

"Máme skoro o 150 menej pacientov na ventilácii oproti jari a už sme v koncoch? Chýbajú azda ventilátory? Nie, tých máme aj tisíc, chýba zdravotnícky personál, ktorí sa naďalej postupne vytráca z našich nemocníc," upozorňuje Urban.

Podľa opozičného poslanca naša vláda doposiaľ neponúkla žiadne konkrétne riešenia ako udržať zdravotníkov v nemocniciach. "Čo spravili pre zdravotníkov za skoro dva roky epidémie? Nič. Podľa hlasovania sa zdá že vládnych poslancov situácia v zdravotníctve nezaujíma a sú spokojní..." konštatuje Urban.

Darček k Vianociam: Ďalšia základná potravina zdražie!
Hydinári opäť varujú! Nestačí, že sa na Slovensko dostáva hydinové mäso nakazené salmonelou, najnovšie ešte zdražejú vajíčka. Chovatelia nosníc v SR evidujú medziročný rast výrobných nákladov o 10 až 15 %. A to pri všetkých druhoch chovov, píše... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Poslanci ministra odmietli predvolať 

A pridáva sa k nemu aj kolega Mazurek. "Poslanci odmietli predvolať ministra zdravotníctva, aby vysvetlil, kde zmizol personál a lôžka na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Táto vláda v neschopnosti a likvidácii Slovenska predbehla všetkých. A potom sa boja aj obyčajných otázok od opozičných poslancov," dodal.

Máme tu Kocúrkovo

Europoslanec a ďalší kolega zo strany Republika Milan Uhrík už pred pár ňami upozornil, že "Ústavný súd už trištvrte roka rozhoduje, či môže Mikas vyhláškami tyranizovať celé Slovensko. Čo tam spia?!" pýta sa.

"Účinnosť v pondelok nadobudli nové Mikasove vyhlášky a mnohých nás čakajú nezmyselné a neprimerané opatrenia, ktoré nemajú racionálny základ," varoval Uhrík.

"Úradník vydávajúci vyhlášky si všimol, že v niektorých z tých obchodných domov sú aj očkovacie centrá, kam tak intenzívne naháňajú neočkovaných ľudí na očkovanie. Zároveň im tam ale zabránili vstúpiť. Čisté Kocúrkovo. Nehovorím, že zákonodarný proces v Národnej rade je ideálny, ale má aspoň nejaké pravidlá. To, čo sa deje teraz s vyhláškami je už len fraška právneho štátu, a takto to nemôže ísť ďalej," uzavrel Uhrík.

Lockdown pre všetkých aj núdzový stav sú na spadnutie!
Ešte len pár dní platí tzv. lockdown pre neočkovaných, a už je na pretrase tvrdý lockdown pre všetkých bez rozdielu! Ale až taký tvrdý, ako sme zažili na jar, zrejme nebude. COVID automat však má aj ručnú brzdu. Aký lockdown nás teda pravdepodobne... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!