Kauza Jeleň je uzavretá: Verdikt Žilinku by nikto nečakal!
24 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Toto čakal málokto! Generálny prokurátor Maroš Žilinka vo svojom statuse na sociálnej sieti urobil definitívnu bodku za špekuláciami okolo uniknutých nahrávok z odpočúvanej poľovníckej chaty. Kauza Jeleň sa vraj skončila! 

Pod zámienkou pytliactva?

Pred mesiacom na verejnosť unikli videonahrávky odpočúvania zo stretnutí expremiéra Roberta Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, oligarchu Miroslava Bödöra a advokátov Marka Paru či Pavla Gašpara. Rozhovory z poľovníckej chaty v Čifároch mali byť zachytené pre podozrenie z pytliactva blízkeho priateľa podnikateľa Norberta Bödöra zápasníka Matúša Mečára, píše portál 1pluska.sk.

Trestné stíhanie vo veci pytliactva, ktorého sa týkali medializované nahrávky, zrušil už 18. novembra krajský prokurátor v Nitre. Dôvodom toho bola jeho nezákonnosť, informoval prokurátor krajskej prokuratúry Jaroslav Maček.

Žilinka dal odpoveď

Poslednú pomyselnú bodku v prípade dal Žilinka, ktorý vyhlásil finálne rozhodnutie o osude videí, ktoré už mesiac rezonujú naprieč celým Slovenskom.  "Obrazovo-zvukové záznamy vyhotovené v trestnej veci „Poľovnícka chata", po zrušení trestného stíhania krajským prokurátorom v Nitre z dôvodu nezákonnosti, nie je možné použiť ako dôkaz v žiadnom trestnom konaní," napísal na sociálnej sieti.

M. Žilinka: Odposluchy z poľovníckej chaty nemožno použiť ako dôkaz
Medializované odposluchy z poľovníckej chaty po zrušení trestného stíhania krajským prokurátorom v Nitre z dôvodu nezákonnosti nie je možné použiť ako dôkaz v žiadnom trestnom konaní. Uviedol to na sociálnej sieti generálny prokurátor SR Maroš... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Generálny prokurátor sa spomína aj v nahrávkach

Nahrávky z chaty obsahujú aj rozhovory, v ktorých Robert Fico spomína práve Maroša Žilinku. Šéf Smeru hovoril o tom, že sa má šéf prokuratúry niečoho báť. „Úplne sa uzatvoril, popredal nejaké veci, motorky a takéto veci. Nikam nechodí a nič nerobí,“ citujú médiá slová šéfa Smeru.

Ten dodáva, že na akékoľvek povzbudzujúce esemesky, ktoré Žilinka od neho dostáva v súvislosti so svojím postupom, vraj odpovedá „smajlíkom“. „Tak sa jednoducho bojí,“ pokračuje Fico.

Oficiálnym dôvodom odpočúvaní chaty bol práve prípad pytliactva. Neskôr sa nahrávky mali stať súčasťou vyšetrovania kauzy Očistec, majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz.

R. Sulík: Školy sa budú zatvárať ako posledné,uplatnili sme si právo veta
Školy na Slovensku sa budú zatvárať ako posledné. Informoval o tom počas stredajšieho rokovania vlády minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) s tým, že liberáli si uplatnili právo veta. Súhlasí s tým, aby bolo testovanie v školách povinné. Sulík... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!